Jonsson efter debuten: ”Lite press att vara Mattias son”

Under lördagen fick Melker Jonsson göra allsvensk debut för Djurgården.
Efter matchen pratade han med Fotboll Sthlm om pressen att vara Mattias Jonsons son.
– Det kan kännas som att man måste leva upp till något, säger talangen.

Annons

För några veckor sedan skrev Melker Jonsson på ett a-lagskontrakt med Djurgården. Mot BK Häcken fick han göra allsvensk debut i samma klubb som hans pappa Mattias Jonson var så framgångsrik i.
– Det är klart att det är lite press, det har skrivits mycket om att ”ikonens son”. Jag känner inte av pressen på det sättet och jag påverkas inte av det. Jag tycker bara att det är roligt att de får upp ögonen för att jag finns också.

Är det svårt att vara sig egen person och inte stå i pappas skugga?
– Lite kanske. Att man måste leva upp till något, speciellt när man spelar i Djurgården också, som han trivdes otroligt bra i. Det kan kännas ibland som att jag måste leva upp till det, men det är inget jag tänker på och jag känner ingen press från Djurgården eller från övriga.

18-åringen berättar att pappa Mattias följde matchen från landet och att de skulle talas vid när Melker åkte hem från matchen. Dialogen mellan far och son har varit bra under hela karriären, tycker mittbacken.
– Den har alltid varit bra, sedan jag började spelade fotboll. Han har varit min tränare och pappa och inte just Mattias Jonson. Det är ingen press från hans sida, han är otroligt stolt och glad över att jag också får lyckas.

Jonsson berättar att han var nära att missa sitt byte på grund av ett klassiskt rookie-misstag.
– Det var lite klantigt att glömma benskydden och matchtröjan uppe på läktaren. Jag fick springa upp och hämta dem, det var klantigt men det blir en debut att minnas.

Lite nerver som spelade in?
– Ja, absolut, jag trodde verkligen inte att jag skulle komma in. Sen blev Haris skadad och jag trodde att Curtis eller Nyholm in men sen hörde jag mitt namn. Då tänkte jag ”helvete, det här får inte hända”. Jag var lite orolig när jag sprang upp och hämtade mina grejer att domaren skulle blåsa av, men det löste sig till slut.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: DOKUMENT: The great escape – Djurgårdens kvaldrama 2009

Annons