Jonathan Ring tror på DIF-succé: ”Kommer fajtas om guldet”

Djurgården ligger på en tredjeplats och hänger med i toppen av Allsvenskan.
Blåränderna har potential att klättra ytterligare, menar Jonathan Ring.
– När vi når toppen är vi helt klart ett av de bästa lagen, säger han.

Annons

Djurgården har visat fin form på sistone med tre raka segrar. I den senaste omgången besegrades Östersund med 3-1 där Jonathan Ring stod för en storstilad insats och två mål. Båda målen kom efter djupledslöpningar och distinkta avslut från den västerfotade mittfältaren.
– Det var skönt att göra mål och hjälpa laget till tre poäng, konstaterar Ring när Fotboll Sthlm träffar honom på Kaknäs.
Vilket var snyggast?
– Det andra måste jag säga. Båda var ganska bra avslut. Men det andra när jag får dra förbi mittbacken och trycka upp bollen var skönt.

Med Erik Berg, Marcus Danielson och Jacob Une Larsson tillgängliga skiftade Djurgården formation. Från ett 4-3-3 till ett 3-4-3 och Jonathan Ring – som oftast håller till på en kant – spelade i ytan mellan mittfältet och anfallet.
– Det kändes bra. Jag kom högre upp i banan och fick springa mer i djupled än vad jag har gjort tidigare.
Hur stor är skillnaden mot när du spelat på en kant?
– Det blir tre mittbackar så de andra spelarna kan trycka upp mer. Och vi får mer vinklar än vad vi kanske har fått tidigare. Men nästa match kanske det blir 4-3-3 igen. Vi får se. Det är bra att vi kan spela olika formationer.

Trots en hel del strul med skador ligger Djurgården trea i tabellen efter elva omgångar. Jonathan Ring är inte förvånad.
– Vi har många bra spelare och vi har en bra spelidé. Vi vill ha ett offensivt spel och det har fungerat bra hittills. Vi har blandat lite i matcherna men när vi når toppen så är vi helt klart ett av de bästa lagen.
Vilken är er svaghet?
– Det är väl att vi har blandat i vissa matcher. Vi har för många djupa dalar och måste höja vår lägstanivå.
Vilket lag blir bäst i Stockholm i år?
– Djurgården.
Och var slutar ni i tabellen?
– Det får vi se. Men vi kommer i alla fall vara med och fajtas om guld hela vägen.

FOTO: Bildbyrån