Jonathan Ring är säker på guldet: ”Alla lag vill vara i vår situation”

Djurgården kan säkra SM-guldet på lördag i årets sista match borta mot Norrköping.
Efter 3-0-segern mot Örebro är Jonathan Ring på att Djurgården tar minst en poäng på Östgötaporten.
– Det kommer vi att göra, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgården har tre poängs försprång på Malmö och Hammarby med en omgång kvar av den allsvenska guldstriden. Samtidigt möter man Norrköping, som har åtta raka hemmasegrar, på Östgötaporten. Jonathan Ring vet om att det är en tuff utmaning som väntar.
– Det är klart att det blir en svår match, men spelar vi som vi kan så kommer vi gå dit och försöka ta tre poäng, säger Djurgårdens ytter som inte bryr sig om Malmös 2-0-seger mot AIK.
– Det är inget som vi tänker på. Vi fokuserar på oss själva och vi har ledningen just nu. Vi kommer gå till Norrköping och försöka att vinna den matchen också, och då vet vi vad som händer.
Hur ser du på att ni har ena handen på Lennart Johanssons pokal?
– Det är klart att det känns bra. Alla lag vill vara i vår situation, så det känns bara bra.
Tar ni guldet?
– Det kommer vi att göra.

Djurgården har radat upp segrar under säsongen och har endast två förluster under hösten. Samtidigt har konkurrenterna också vunnit sina matcher och inte mindre än tre lag har alltså chansen att vinna serien inför den sista omgången.
– Vi har gjort det bra och andra lag har också gjort det bra. Det är bara roligt och spännande i år och vi har allt i egna händer nu. Vi ska över till Norrköping och vinna den matchen, säger Jonathan Ring.
Har ni triggats av att att konkurrenterna också har vunnit det mesta under hösten?
– Ja, det tycker jag ändå. När de vinner så vet vi att vi måste vinna också. Jag tycker att vi har klarat av pressen otroligt bra hittills och det gäller bara att fortsätta.

Foto: Bildbyrån