Joel Asoro: ”De lurar föräldrarna först innan de lurar dig”

Joel Asoro sågs som ett underbarn och värvades till Sunderland med stora förhoppningar.

I samband med det blev han lurad av en agent på stora belopp, säger han i Fotbollskanalens podcast Lundh.

Annons

Som 16-åring gick Joel Asoro från Brommapojkarna till Sunderland. Vi den tidpunkten var han en av landets mest lovande spelare, men enligt Asoro fick BP inga pengar. Även Asoro blev av med pengar som hans dåvarande agent tog, säger Asoro i Lundh.

– Agenter var som värst för några år sedan, de tog in hur många spelare som helst, de kunde ha 100 spelare och inte bry sig om en. Hade det varit i dag hade det kanske varit annorlunda. Men det är inte så mycket man kan göra åt saken. Man lyssnar, agenten säger en massa saker. Man tror på det. Det är som att lura en unge på lite glass, det är på det sättet.

Lundh: Hur ska man veta att det är någon man kan lita på?

– Det är det man inte vet. Som ung tänker man inte på det, vilka man kan lita på. Hör du personen prata med dina föräldrar tänker du att den är pålitlig. Det handlar om att de lurar föräldrarna först innan de lurar dig.

Asoro säger att det tog tid innan han förstod att han hade blivit blåst. Att få tillbaka pengar han har gett upp.

– Det är inget man kan göra åt saken. Jag är inte personen som gillar att bråka och ska anmäla och fixa problem för mig själv, jag har inte tid till det. Jag tänker mest på min fotboll. Skillnaden var att han hade fixat bra lön till mig, jag tror inte att man tänker på det sättet heller. Det är det jag menar, det kan vara dåliga agenter men de kan ändå fixa saker.