Jesper Karlström: ”Stor respekt för supportrarnas tifon och bengaler”

Polisens tuffa linje har rört upp känslor.
Jesper Karlström tycker att supportrarna förtjänar större respekt.
– Jag har stor respekt för supportrar och deras tifon, flaggor och bengaler. Det skapar en stämning som gör att svensk fotboll har något jävligt läckert, säger 23-åringen till Fotboll Sthlm.

Annons

Polisen har gått hårt fram mot klubbar och supportrar på sistone, vilket har lett till kritik och ilska på många håll. Djurgårdens mittfältare Jesper Karlström tycker att utveckligen är tråkig.
– Supportrarna har ju jävligt.. man ska respektera dem liksom. De har jävligt mycket makt och inflytande över svensk fotboll. Det är bara att tänka sig ett derby eller en stormatch utan publik eller där folk bara sitter. Det hade ju varit svintråkigt, säger Karlström och fortsätter:
– Själva fotbollskvalitén är ju bra men inte om man jämför med Champions League eller Premier League. Det är klart att det finns många duktiga spelare men själva supporterskapet – det är inget snack om att det är högre klass än Premier League och i de stora ligorna.
Karlström förstår dock att Polisen har ett tufft jobb runt fotbollen.
– Jag förstår båda sidorna på så sätt. Men måste hitta en lösning så att det inte slutar med att det inte kommer folk på matcherna eller att det spårar ur helt. Det är en hårfin gräns men det har varit stökigheter. De flesta matcherna är på en bra nivå känns det som… men jag ska inte kommentera det för mycket. Det enda jag kan säga är att supportrarna är jävligt viktiga för svensk fotboll.
Det har varit problem med dialogen mellan polisen och klubbarna. Hur ser du på det?
– Det är ju jättetråkigt att det blir så. Man vill ju att allt ska hänga ihop. Alla ska inte vara polare men det ska vara rimligheter i allt. Jag har stor respekt för supportrar och deras tifon, flaggor och bengaler. Det skapar ju en stämning som gör att svensk fotboll har något jävligt läckert.
– Sedan gör vissa individer grejer som inte är okej. Kastar bengaler in på familjeläktaren eller hit och dit. Det händer saker överallt och det finns idioter överallt som går över gränsen. Det finns ju alltid problem men jag är nog inte rätt man för att lösa dem.

FOTO: Bildbyrån