Jesper Karlström: ”Hade varit jävligt coolt att möta AIK i final”

Djurgården vann årets första Stockholmsderby mot Hammarby på straffar.
Jesper Karlström, en av planens bästa spelare, gjorde inget misstag från elva meter.
– Det var fantastiskt, jag var inte lika nervös som jag trodde att jag skulle vara, säger Jesper Karlström efter matchen på Tele2 arena.

Annons

Djurgården vann på straffar mot Hammarby i cupkvartsfinalen på Tele2 arena. Men de borde ha vunnit redan under ordinarie tid, tycker blårändernas mittfältare Jesper Karlström.
– Känslan är att vi var bättre nästan hela matchen, inklusive förlängningen. De (Hammarby) har en period på 10-15 minuter i andra halvlek, runt 50:e minuten där, har de lite övertag på oss. Men vi reder ut det och jag tycker vi är det bättre laget helt enkelt, säger Karlström till Fotboll Sthlm efter matchen.
Hur gick snacket inför matchen?
– Snacket var att vi ska köra på som vanligt, gå ut och visa vilka som bestämmer liksom. Det var inget konstigt med det utan vi vill ju pressa högt och det kändes verkligen från start att man fick en bra känsla. Att det här ska vi nog kunna vinna.
Du fick sätta en straff också, hur kändes det inför hemmapubliken?
– Det var fantastiskt. Jag var inte lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Men det var fantastiskt så klart.

23-åringen har ett tufft fjolår bakom sig men under försäsongen har Jesper Karlström startat varje match och gjort det bra. Mittfältaren menar att mycket har att göra med Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs intåg i klubben.
– Jag känner mig jättestark mentalt, jag känner mig stark i fotbollsspelandet. Jag tror på mig själv, tränarna tror på mig och de låter mig spela mitt spel. Gör man något misstag så spelar det ingen roll utan de vill att jag ska göra det jag är bra på. Det känns skitbra och jag känner förtroende från dem och från mina lagkamrater.
Efter avancemanget väntar nu Häcken på Tele2 arena på lördag. Karlström tycker själv att Djurgården har bra chanser för att ta sig förbi Göteborgslaget.
– Vi är starka här, det har vi visat nu mot två bra motståndare och det är bara att fortsätta. Men det är ett jätteduktigt lag så det är bara att fortsätta så hoppas jag att det går vägen.
Det ligger lite upplagt för att möta AIK i en final, är det något du hoppas på?
– Det hade varit jävligt coolt att möta AIK i en final, absolut.