Isak Hien: ”Vi spelar bra fotboll och bra försvarsspel”

Isak Hiens succésäsong fortsätter.

Fotboll Sthlm pratade med mittbacken om matchen mot Värnamo och om att han snart han kan få konkurrens om startplatsen.

Annons
Gameinsight desktop image

När jag pratar med Isak Hien efter Djurgårdens träning håller han – naturligtvis – hela tiden en stor medicinboll under armen och visar – naturligtvis – inte minsta tillstymmelse till trötthet.

Djurgården som lag har också varit uthålliga och har efter en ojämn vårsäsong med toppar och dalar nu slagit in på ett stabilt vinnarspår.
– Egentligen tycker jag vi har spelat bra hela tiden. Vi fick inte riktigt in målen eller med oss resultaten under våren. Men nu har vi börjat få med oss marginaler och mål samtidigt som vi kanske blivit mer samspelta. Så det har rullat på sen dess.

Hur ser du på det kommande mötet med Värnamo?
– 
Det är en viktig match. Det är tajt i toppen och många bra lag i år. Så det är tre poäng som gäller, det finns inget annat. Man ska inte underskatta lag, Värnamo är bra och har spelat rätt fin fotboll. Jag tror de har överraskat många. Det kommer bli en tuff match så det gäller att vi är på topp för att ta tre poäng.

Värnamos största enskilda hot på lördag bör heta Marcus Antonsson, anfallaren som ligger på tredje plats i skytteligan.

Som mittback, hur mycket diskuterar ni motståndarnas anfallare på förhand?
– 
Det blir väl lite snack om det innan matchen, men för det mesta så fokuserar vi på vårt och på att vi ska vara noggranna i det vi gör och på så sätt stoppa motståndarna. Om det är så att man möter någonting unikt så kan det komma upp mer men annars är det ganska klara typer – kanske någon som går i djupled eller en targetspelare.

Så ni konstaterar mest vilken typ av anfallare det är?
– Ja precis, så vi vet vad vi behöver tänka på för dagen.

Den senaste tiden har ryktena om Marcus Danielsons snara ankomst till Blåränderna återigen intensifierats. Ifall han ansluter står Djurgården inför en del delikata lyxproblem, med tanke på hur bra Hien och Ekdal har varit.

Har du och Hjalmar någon dialog med Bosse om att det kan komma in en stjärnspelare på er position?
– 
Nej egentligen inte. Jag ska inte prata alltför mycket för Hjalmar, men det känns som att vi får det att rulla nu, vi spelar bra fotboll och bra försvarsspel. Så vi fokuserar bara på nästa match egentligen. Vad som sker utanför planen kan man inte riktigt kontrollera. Vi kämpar på vecka för vecka.