Irma Helin kritiserar egna klubben: “Borde vara jämställt”

I den sjätte avsnittet av Bergman 90 Minuter berättar Djurgårdens Irma Helin att hon är besviken över hur Djurgården jobbar för att lyfta damfotbollen.
– Det kommer inte komma människor på matcherna om de inte vet när vi spelar, säger hon i intervjun.

Annons

Djurgården satsade den här säsongen för att sluta i toppen av Damallsvenskan, istället blev det en nervös bottenstrid. 27 poäng innebar en åttondeplats i tabellen, bara tre poäng före Hammarby som åkte ur. I Fotboll Sthlm:s intervjupodcast Bergman 90 Minuter pratar Irma Helin om att hon vill se att Djurgården gör mer för att lyfta damfotbollen.
– I Piteå var jag en superkändis och folk kom och tittade på matcherna, vi var det största i stan och företagen sponsrade damfotbollen. Samma sak med Linköping. I Stockholm är det stenhård konkurrens med det mediala och med publiken.

Det största problemet är att supportrarna inte ens vet när laget spelar, menar hon. Klubben marknadsför damernas matcher för dåligt.
– Det kommer inte komma människor på matcherna om de inte vet när vi spelar. Min pojkvän sa det, att om inte han var min kille hade han inte vetat att vi spelade, och det har hänt flera gånger det här året.

Annons

Hon berättar vidare att det inte borde vara så svårt att ge damlaget mer uppmärksamhet. 127 000 personer följer Djurgårdens IF på Facebook, och en bra början kan vara att lyfta damerna bättre där.
– Man kan ju börja med sociala medier, det är enkelt, det kostar ingenting. Sprid så mycket som möjligt. Men då är det någon lack djurgårdssupporter som kommer in och kommenterar: “Damerna kan väl dra till sin jävla sida”. Det ena utesluter inte det andra, bara för att killarna får mycket behöver inte vi få lite. Mycket för oss är väldigt lite ur det totala. Allt behöver inte handla om att tjäna pengar, utan mer vad vill vi som förening ska stå för. I min värld borde det vara en jämställd fotboll.

HÄR KAN DU LYSSNA PÅ PODDEN!

Annons