Holmberg om drömmålet mot Häcken: ”Kändes att den skulle gå in”

Kalle Holmberg gjorde två mål mot BK Häcken.

Det andra var ett hårt skott med vänsterfoten som letade sig upp i krysset. 

– När bollen lämnade foten kände jag det knappt, säger han till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Kalle Holmberg fick förtroendet som ensam anfallare mot BK Häcken och tackade genom att göra två mål. Det första slog han in på en retur och det andra smällde han in med vänsterfoten från utanför straffområdet.
– Jag skjuter inte så ofta från distans ska jag vara ärlig att säga, jag använder mycket bredsida. Men när man är lite utanför straffområdet måste man man använda vristen ibland. Det kändes bra, säger han.
– Det var en bra träff. När bollen lämnar foten känner man det knappt, så bra träff är det. Så länge den gick på mål kände jag att det skulle gå in.

Anfallaren fick starta på bekostnad av Emir Kujovic som inledde matchen på bänken. Holmberg tycker att det finns en bra konkurrens mellan spelarna.
– Det är en bra spelare. Vi båda gillar att spela med varandra, idag fick vi inte göra det men det kommer fler matcher där vi får spela med varandra.

27-åringen har växlat mellan att spela som nummer nio och nummer tio och efter matchen fick han frågan vilken position han trivs bäst i.
– Jag trivs i båda. Det beror sig på lite vilka man möter, men idag kändes det bra som nia. Jag får komma ner och droppa också men jag ska vara inne i boxen när inläggen kommer, det kändes bra idag.

Hur är det att växla mellan positionerna?

– På träning spelar man ofta nio mot nio, då har man ingen tia. Det påverkar också. Men det känns ändå ganska stabilt, jag kan båda rollerna hyfsat.

Djurgården ligger efter segern bara fyra poäng efter IFK Norrköping som har en match mindre spelad.
– Vi är med i toppen, även om det bara gått tolv omgångar. Vi vill vara med där uppe och vi är ett bra lag. Det gäller att fortsätta oavsett om det är Malmö eller Varberg vi möter.
– Det är tidigt men det är klart att vi är med och nosar. Det är många matcher kvar.

Foto: Bildbyrån

Annons