Han var bäst i Stockholmsderbyt – spelarbetyg i DIF-Bajen

Årets första Stockholmsderby slutade 5-2 till Djurgården efter ett dramatiskt straffavgörande. Fotboll Sthlms Hugo Månsson och Love Lindqvist, som var på Tele2 arena, har satt sina betyg på både Djurgården och Hammarby.

Annons

Djurgårdens startelva:

Per Kristian Bråtveit 3
Viktig för laget med sina fina fötter. Hjälpte Djurgården till att etablera ett bollinnehav. Behövde inte göra allt för mycket och boxade enkelt bort Bajens inlägg. Räddade Djurdjics straff.

Aslak Fonn Witry 3
Var ett ständigt hot på sin högerkant. Utnyttjade Hammarbys defensivt svaga vänsterkant. Norrmannen avgjorde matchen med sin straff.

Markus Danielsson 3
Lagkaptenen var alltid på rätt plats och vann i stort sett varenda duell. Dominant insats av Danielsson. Satte sin straff säkert.

Jacob Une Larsson 3
Fick en smäll mot Elfsborg och Djurgården kan nog vara lyckliga att mittbacken startade mot Hammarby. Förtroendeingivande och oerhört bra i passningsspelet.

Elliot Käck 3
Den spelskickliga vänsterbacken fick mycket boll. Hade relativt bra koll på Bajens Kacaniklic.

Jesper Karlström 4
23-åringen växer och växer för varje match. Var inte bara spelfördelare utan drev även upp med bollen vid ett flertal gånger. Stoppade en kontring med superbrytning med kvarten kvar att spela. Karlström var bäst på plan! Satte sin straff säkert.

Kevin Walker 2
Ett stort hot på fasta situationer med sin högerfot. Fick öppet mål efter en timme men fick inte iväg ett riktigt avslut. Nekad ett vackert mål efter ett långskott. Halkade och missade första straffen.

Fredrik Ulvestad 3
Norrmannen har varit saknad i Djurgården. Första matchen från start efter skador – och Ulvestad är precis vad laget saknat på det centrala mittfältet. Mattades av i andra halvlek. Satte sin straff säkert.

Jonathan Ring 2
Trots stort spelövertag mot Hammarbys vänsterkant kunde inte Ring kapitalisera på chanserna. Missade ett jätteläge i 40:e matchminuten. Utbytt med 17 minuter kvar av ordinarie speltid.

Mohamed Buya Turay 2
Anfallaren var farlig när han fick utmana en-mot-en. Men hade svårt att komma förbi Odilon i Hammarby och blev utbytt med två minuter kvar av ordinarie speltid.

Edward Chilufya 2
Zambiern utmanade ofta inledningsvis och såg pigg ut tills han utgick skadad efter 27 spelade minuter.

Avbytare:

Dzenis Kozica 1
Inbytt i 74:e matchminuten. Anonym insats från Kozica som inte fick mycket boll.

Nicklas Bärkroth 2
Hoppade in redan i 27:e matchminuten efter att Chilufya fått en smäll. Bärkroth var skicklig på att använda sin fart och teknik för att ta sig förbi. Inspelen var av sämre kvalité.

Adam Bergmark Wiberg 2
Inbytt i 88:e matchminuten. Anfallaren har, sedan cupmatchen mot Frej, haft problem att ta sig till lägen och Wiberg hade nog behövt ett mål.

Annons

Hammarbys startelva:

Davor Blazevic 3
Andramålvakten fick spela från start i stället för Curci. Var aldrig osäker och gjorde en jätteräddning på Walkers långskott.

Simon Sandberg 3
Högerbacken var ett offensivt hot från minut 1. Vilket också innebar att han lämnade ytor bakom sig.

Kossounou Odilon 3
Mittbackstalangen vann många dueller och stod ofta rätt. Lite klumpig med bollen och det kunde ha straffat Bajen mer.

David Fällman 2
Inte den snabbaste eller mest spelskickliga mittbacken. Men Fällman dirigerade backlinjen på ett bra sätt.

Jean Carlos De Brito 2
Den offensiva brassen hade stora problem på vänsterkanten i första halvlek. Såg inte alls samspelt ut med Bojanic.

Jeppe Andersen 3
Mittfältsdynamon fortsätter på inslagen väg. Återigen säkerheten själv på Bajens innermittfält. Det såg nästan ut som att Andersen var helt ensam på innermittfältet. Sköt Hammarbys första straff över mål.

Mads Fenger 2
Den omskolade mittbacken fick inte mycket uträttat i första halvlek. Dansken ingav inte den defensiva stabilitet som han gjorde mot Dalkurd. Satte sin straff säkert.

Tim Söderström 1
Startade i stället för stjärnan Tankovic. Söderström inledde med stor aggressivitet men brast i passningsspelet. Uträttade inte mycket och blev utbytt i 59:e matchminuten.

Alexander Kacaniklic 2
Var mer aktiv än mot Dalkurd senast. Fick många frisparkar med sig, vilket behövdes när Bajen var nedtryckta. Utbytt efter 69 minuter.

Nikola Djurdjic 2
Slet och krigade ensam mot Djurgårdens mittbackar. Fick inte mycket att jobba på och när han väl fick det blixtrade han knappast till. Missade sin straff.

Darijan Bojanic 2
Brast i det defensiva arbetet men var farlig när han kom med fart centralt. Men passningarna var antingen för sena eller feladresserade.

Avbytare:

Vladimir Rodic 2
Inbytt I 59:e matchminuten. Ville mycket men lyckades sällan ta sig förbi Djurgårdsförsvaret. Fick ett gyllene läge att avgöra matchen men skottet blev blockerat av Danielsson.

Leo Bengtsson 1
Inbytt i 69:e matchminuten. Återigen ett färglöst inhopp för talangen som hade problem med att komma in i spelet.

Muamer Tankovic 2
Inbytt i 80:e matchminuten. Mittfältaren fick inte så mycket boll som han är van vid men Tankovic var som vanligt bra på att hitta avgörande passningar. Satte sin straff säkert.