Han var bäst i Djurgården – spelarbetyg i 2-1-vinsten

Djurgården vann med 2-1 hemma mot Göteborg efter ett sent avgörande.
Här är våra spelarbetyg från matchen på Tele2 arena.

Annons

Djurgårdens startelva:

Per Kristian Bråtveit 3
Norrmannen hade stolpen och Kharaishvilis högerfot på sin sida. Bråtveit var bra i spelet med fötterna och hade inte mycket att sätta emot kvitteringen.

Elliot Käck 2
Ersatte skadedrabbade Witry till höger. Blev utsatt när Göteborg gång efter gång kontrade på Djurgårdens högerkant. Skötte sig stabilt.

Marcus Danielson 3
Pondus, fysik och passningsfot – lagkaptenen var stabil.

Erik Berg 2
Stötte på betydligt tuffare motstånd än i senaste matchen. Berg hade en del problem i omställningarna och missade i markeringen vid 1-1-målet.

Jonathan Augustinsson 2
Första tävlingsstarten som vänsterback denna säsong. Stabil insats av “Jonis” som ofta stod rätt och ofta följde med i anfall. Förlorade duellen som ledde till 1-1.

Jesper Karlström 3
Rivig och var som vanligt bra på att fördela bollen. Dock drabbad av bristen på rörelse i anfallet. Viktig brytning precis innan 1-0-målet.

Fredrik Ulvestad 3
Bollvinnare och pådrivare i första halvlek. Målnickare i andra halvlek. Utbytt i 78:e matchminuten.

Astrit Ajdarevic 2
I en trög första halvlek hittade Ajdarevic stundtals finurliga lösningar. Annars var det främst sin fysik som han utnyttjade. Utbytt i 66:e matchminuten.

Jonathan Ring 3
Energisk inledning av yttermittfältaren, som dock avtog ju mer matchen led. Missade mål när han fick nicka helt fristående. Perfekta inlägg till 1-0 och 2-1. Bäst på plan med sina matchavgörande assist.

Mohamed Buya Turay 2
Förutom en briljant djupledspassning till Ring så var sierraleoniern totalt osynlig första halvtimmen. Avgjorde matchen med endast minuter kvar.

Nicklas Bärkroth 1
Med undantag från en hörna såg man knappt yttermittfältaren i första halvlek. Fortsatte på inslagen väg i andra halvlek.

Avbytare:

Kevin Walker 2
Inbytt i 66:e matchminuten. Bättre matchbild för Walker än för Ajdarevic. Mittfältaren kom in med energi och lojalitet.

Dzenis Kozica
Inbytt i 78:e matchminuten. Spelade för kort tid för att betygsättas.