Glädjebeskedet för DIF – Chilufya och Nyholm tillbaka mot KFF

Edward Chilufya har saknats i Djurgårdens tre senaste matcher.
Den kvicke yttern är nu tillbaka från skada och finns med i truppen som åker för att möta Kalmar FF imorgon.
Jesper Nyholm finns också med på listan efter en månads frånvaro.

Djurgården åker till Kalmar i jakten på en Europaplats. Förra säsongens mästare har två poäng upp till tredjeplatsen med tre matcher kvar att spela. Inför matchen får laget rejäl förstärkning i både anfallet och backlinjen. Edward Chilufya finns med i truppen efter att ha missat tre raka matcher.

Jesper Nyholm har missat de fyra senaste matcherna och har den senaste tiden suttit i hemkarantän efter att sambon smittats med covid-19. Men mittbacken finns också med på listan över spelarna som möter KFF imorgon.

Däremot saknas Fredrik Ulvestad, Aslak Witry och Jonathan Ring. ”Ulven” är avstängd, Witry har opererat sin blindtarm och Ring har varit sjuk i veckan och är ännu inte 100 procent återställd. Dessutom är de egna talangerna Linus Tagesson och Melker Jonsson inte tillgängliga. Trots bortfallen är tränare Kim Bergstrand optimistisk.
– Stämningen är god i laget men det har varit lite folk iväg, någon blindtarmsoperation och lite skavanker kors och tvärs. Det blir ju så och det har varit en lång säsong. Men vi kommer att ställa en bra startelva på banan och har folk som kan komma in och göra skillnad, så det kunde sett betydligt värre ut, säger han till hemsidan.

Kalmar FF slåss om sin överlevnad i serien med Djurgården har siktet inställt på en av de två platserna som ger Europaspel.
– Det är mycket som står på spel för båda lagen och just nu känns det som att det gäller att vara flexibel. Att kunna anpassa sig till alla olika sorters underlag, matchbilder, väder och vind och gilla läget. Vi måste göra det som krävs för att vinna matcher oavsett förutsättningarna. Vi visade en bra inställning och ödmjukhet senast mot Sollentuna och det är något liknande som kommer att krävas i de sista tre matcherna.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Kevin Walker: ”Överväldigad av all kärlek från DIF-supportrar”

LÄS MER: DIF-podd med Bergman & Månsson: Håller Månsson på Djurgården?

Annons