Glädjebesked för DIF: ”Berg kan vara tillbaka i premiären”

Erik Berg är på väg tillbaka från en knäskada. Om Allsvenskan drar igång till sommaren hoppas Djurgården att mittbacken är redo att spela.
– Det finns hyfsade förhoppningar om att han ska kunna medverka den dagen vi drar igång, säger tränare Thomas Lagerlöf till Fotboll Sthlm.

Förra året missade Erik Berg stora delar av den allsvenska säsongen på grund av en knäskada. Mittbacken har rehabiliterat under försäsongen och börjat träna med resten av laget. Förra helgen skulle det varit allsvensk premiär men istället dröjer det som det ser ut just nu till början av juni innan det spelas någon fotboll. Enligt Thomas Lagerlöf kan framskjutningen innebära att Berg är aktuell för premiären.
– Det innebär ju att Erik får mer tid på sig. Hade det varit premiär i början av april hade han inte varit med. Nu finns det hyfsade förhoppningar om att han ska kunna medverka den dagen vi drar igång, säger han.

Förutom Erik Berg och Alexander Abrahamsson har Djurgården inga skador i laget. Man fortsätter att träna på Kaknäs och Lagerlöf tycker att träningarna har sett bra ut utifrån förutsättningarna.
– Det känns bra, vi har haft bra energi i gruppen och klarat oss ifrån sjukdomar. Det som är speciellt är att man vanligtvis brukar förhålla sig till nästa match på något sätt men nu vet man inte när den kommer bli.

Träningarna är fortfarande stängda för allmänheten och media och klubben har vidtagit åtgärder för att minska smittspridningen.
– Vi gör det vi kan. Vi undviker gemensamma måltider och stora samlingar, är så lite som möjligt i grupper. Vissa kommer ombytta och vissa byter om här. Det är är bara att förhålla sig till situationen och ta det vecka för vecka.

Som läget ser ut just nu ser det ut att bli en utmaning att dra igång Allsvenskan som vanligt i början av juni. En möjlighet är att de inledande omgångarna spelas utan publik.
– Det är klart att alla vill spela med publik, men om det som krävs är att vi ska spela utan så får vi göra det. Det är inte mer än så. Det beslutet accepterar jag om det kommer. Men alla vet att fotboll är bättre inför publik, säger Lagerlöf.

En diskussion som har väckts efter att Allsvenskan skjutits upp är huruvida Sverige borde gå över till att spela höst-vår.
– Spontant känns det inte som att det är ett beslut som ska hastas fram när vi lever i någon typ av kristid. Men den frågan kommer alltid finnas. Jag tror att man behöver ha allt väldigt klart för sig innan man ger sig på den frågan. Det är kanske inte rätt läge att fatta det här beslutet när vi är i den här situationen.

Foto: Bildbyrån