Fyra nyckelspelare riskerar avstängning: ”Inget onödigt snack”

Djurgården är storfavoriter mot AFC.
Men inför hemmamatchen står fyra nyckelspelare på gränsen till att bli avstängda inför de kommande omgångarna då MFF och AIK väntar.

Annons

Serieledarna Djurgården är i absolut toppform och är stora favoriter då nästjumbon AFC Eskilstuna kommer till Tele2 arena ikväll. Och det verkar som att starkast möjliga lag får chansen. Trots att Mohamed Buya Turay, Elliot Käck, Fredrik Ulvestad och Jonathan Ring bara är en varning från avstängning – samt att Malmö FF och AIK väntar i de närmaste omgångarna – vill tränaren Thomas Lagerlöf matcha kvartetten.
– Det går inte att ta hänsyn till det när man spelar matcher. Utan det handlar om att köra på och som alltid försöka undvika att ta dumma gula kort. Inget onödigt snack, bortsparkade bollar eller liknande. Sedan får man bara hoppas att det inte drabbar någon lagdel för mycket om vi skulle åka på en avstängning. Men det lär vi göra någon gång med tanke på att det är elva omgångar kvar, säger Lagerlöf till Djurgårdens hemsida.

Vad gäller skador är situationen oförändrad under de senaste dagarna. Thomas Lagerlöf tycker att förberedelserna inför matchen har varit goda.
– Vi har haft riktigt bra träningar i veckan. Det har varit snabbt och bra med låg och medelintensiv belastning men det som har gjorts har skett med väldigt högt tempo och bra kvalitet, säger han.

Foto: Bildbyrån