Frågetecken för Bärkroth inför helgen: ”Han ska röntgas”

Djurgården kan få klara sig utan Nicklas Bärkroth i helgens hemmamatch mot Kalmar FF. Mittfältaren har åkt på en smäll och ska röntgas.
– Vi får se imorgon, då vet vi mer, säger tränaren Thomas Lagerlöf. 

Annons

Nicklas Bärkroth har varit en av Djurgårdens bästa spelare den här säsongen. När laget tränade under onsdagen saknades mittfältaren bland de övriga på träningsplanen.

Enligt tränaren Thomas Lagerlöf ska 28-åringen röntgas under dagen då han har ont i ett ben.
– Han har fått en smäll. De ska ta någon bild på det, så det är svårt att veta hur lång tid han kommer att vara borta. Smällen var ändå innan Norrköpingsmatchen och han kunde spela den.

När Bärkroth kom ut bland pressen efter hemmamatchen mot Örebro SK hade mittfältaren ett lindrat lår och skyllde på “en lårkaka”. Lagerlöf vill dock inte slå fast att det är samma ÖSK-smällen som fortsätter att spöka.
– Nja, det är någonstans på benet som han har fått en smäll. Sedan vad som hänger ihop med vad, om han är trött i muskulaturen eller om det är smällen. Det kan även vara en kombination av det. Vi får se imorgon, då vet vi säkert lite mer.

En annan som inte tränade under onsdagen var anfallaren Emir Kujovic som det dock inte ska vara någon fara med. Anfallaren körde själv inne i gymmet och var även och sprang i området omkring Kaknäs.

Lagerlöf säger att han är nöjd med skadeläget trots det täta spelschemat.
– På det stora hela är det en av de positiva delarna under den här första matchveckan: att vi inte fått någon allvarlig skada, ingen överbelastningsskada.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Jesper Nyholm: ”Har man valt ett lag i Stockholm gäller det”

LÄS MER: DIF-podd med Bergman & Månsson: Peka ut de formsvaga

Annons