Fotboll slog hockey i Djurgårdens golftävling: ”Jäkligt kul”

Det kunde inte blir mycket jämnare när Djurgården Fotboll mötte Djurgården Hockey i en prestigefylld golftävling.
Till sist var det fotbollsgänget som avgjorde på det artonde hålet.

– En stark insats, summerar Jonathan Augustinsson till Fotboll Sthlm.

Annons

Under torsdagen anordnades den första upplagan av golftävlingen Knivstas Minne på Arlandastads golfbana. Storsatsande Djurgården Golf arrangerade tävlingen mellan lag Djurgården Fotboll och lag Djurgården Hockey. Nicklas Bärkroth, Kalle Holmberg, Jonathan Augustinsson och Curtis Edwards representerade tillsammans med klubbfavoriterna Niclas Rask och Abgar Barsom och supporterprofilerna Anton Ehlin och Tim Pang fotbollslaget. För motståndet i lag Djurgården Hockey stod bland andra NHL-proffset Lukas Vejdemo och legendaren Rolf Ridderwall.

Spänd väntan inför tävlingsstart. FOTO: Ola Hansson, Djurgården Golf

Det var många nervösa utslag när tävlingen till slut kunde dra igång efter att ha blivit uppskjuten en halvtimme på grund av plötsligt snöoväder. Nerverna var påtagliga när hockeylagets lagkapten för dagen Rolf Ridderwalls första utslag hamnade i vattnet.
– Det gör inget, jag har gott om bollar, konstaterade han och den prestigefyllda tävlingen var igång.

De båda lagen delades in i fyra grupper om två. Fotbollslaget hade fått instruktioner från fystränaren att åka golfbil för att undvika slitsamma promenader under matchspelet. Solen höll sig framme men någon större värme bjöds det inte på. Både Kalle Holmberg och Nicklas Bärkroth huttrade i kylan mellan svingar och puttar. Matchen var jämn och i halvtid efter nio hål var det oavgjort.

Inför att Curtis Edwards och Anton Ehlin skulle slå ut från 18:onde och sista hålet var det fortfarande helt lika lagen emellan. Efter ett fint utslag av Ehlin kunde Edwards sänka den avgörande bollen och vinna matchen för fotbollslaget med endast ett enda slag upp på sina motståndare.

Jonathan Augustinsson och supportern Tim Pang lägger upp taktiken.  FOTO: Ola Hansson, Djurgården Golf

I den varma klubbstugan delades en fin pokal ut till lagkapten Niclas Rask som hyllade sina lagkamrater. Det var glada miner i fotbollslaget och kärleksfulla pikar delades ut till hockeylaget. En av nyckelspelarna i vinnarlaget var vänsterbacken Jonathan Augustinsson som mottog beröm från både Kalle Holmberg och Nicklas Bärkroth.
– Det var en kul grej att styra ihop med folk från både hockeyn och fotbollen, plus supportrar och gamla legendarer. Det var jäkligt kul, konstaterar ”Jonis” efter segern.

Är du nöjd med din egen insats?
– Jag känner att jag har mer att hämta. Jag och Tim kompletterade varandra bra, vi vann ändå vår match med 2-0 så vi får vara nöjda.

Hur är formen då?
– Den har varit bra de senaste rundorna. Jag tog en paus på några dagar och då tappar man snabbt. Man har lite mer att hämta om man kollar på hockeyspelarna, de har ganska låga handikapp. De såg bra ut.

Fyra glada golfspelare: Nyförvärvet Kalle Holmberg, supportern Martin Lundgren, DIF-profilen Abgar Barsom och Andreas Engqvist – som nyligen avslutade sin hockeykarriär. FOTO: Ola Hansson, Djurgården Golf

I rött för hockeylaget: Rolf Ridderwall och Linus Hultström. I rött för fotbollsgänget: Nicklas Bärkroth och Niclas Rask. Foto: Ola Hansson, Djurgården Golf