Flera Stockholmsderbyn när lagen spelar försäsongsturnering

Djurgården, Hammarby och AIK gör upp i en försäsongsturnering inför Damallsvenskan. Matcherna spelas inför tomma läktare med anledning av coronaviruset.
– Det är bra att vi får lite matcher i benen, säger Djurgårdens sportchef Jean Balawo till Fotboll Sthlm.

Annons

Förra veckan togs beslutet att skjuta upp starten av Allsvenskan och Damallsvenskan. För att hålla sig i form anordnar Stockholmsklubbarna tillsammans med Brommapojkarna, Eskilstuna United och Uppsala IK en försäsongsturnering i slutet av april.
– Man måste planera för att ligan kommer starta förr eller senare, säger Balawo.

Första matchen i turneringen spelas antingen 18 eller 19 april. Samtliga lag möter varandra innan turneringen avslutas i slutet av maj.
– Självklart kommer vi anpassa oss efter när svenska cupen spelas. Vad det gäller Allsvenskan har man sagt att den troligtvis går att starta i slutet av maj eller i början av juni vilket gör att det här passar bra.

Matcherna spelas inför tomma läktare på grund av coronaviruset. Jean Balawo berättar att man håller ett öga på hur situationen med viruset utvecklas.
– Vi följer myndigheternas beslut. Skulle det bli så att läget förändras får vi anpassa oss, i slutändan går hälsan före allt annat.

Vad är status på Djurgården just nu?
– Spelarna är lediga till och med den 2 april. Efter det ska spelarna komma i fas. Vi har inte spelat så mycket matcher så det är bra att vi får lite matcher i benen. Ambitionen är att vi ska vara ett stabilt lag i Damallsvenskan, säger Balawo.