Firade med Haris Radetinac efter målet: ”Kramade honom lite extra”

Kalle Holmberg avslutade sin måltorka i derbyt mot Hammarby.
Efteråt sprang anfallaren ut till Haris Radetinac som varit ett stöd för 28-åringen den senaste tiden. 
– Jag kramade honom lite extra, säger Holmberg till Fotboll Sthlm. 

Annons

Efter en måltorka på sex matcher fick Kalle Holmberg till slut göra mål. Precis innan pausvilan fick anfallaren bollen utanför Hammarbys straffområde och sköt in 1-0 med ett vackert avslut.
– Det var ett bra avslut. Jag fick förvisso först en dålig touch med lade sedan upp bollen ganska bra och borrade in bollen vid den bortre stolpen.

Hammarbys Jon Gudni Fjoluson kom inte riktigt in i press på dig? 
– Jag snackade med honom efteråt, vi spelade ihop i IFK Norrköping och känner varandra utan och innan. Han trodde att han hade det hörnet men jag lyckades att knorra runt honom.

Berätta om din målgest, det såg ut att vara en hel del lättnad i den? 
– Ja, absolut, det här var jätteskönt för mig även fast jag hellre hade sett att Bärkroth hade gjort två mål och att vi vann matchen. Jag har pratat en del med Haris (Radetinac) om mina målchanser, så jag sprang ut till honom och kramade honom lite extra.

Har han betytt extra för dig under den här måltorkan?
– Nja, inte så direkt, men vi har snackat en del, allmänt bra snack. Så det var bra att jag såg han och fick fira målet med honom. 

Hur tyckte du att din insats var för övrigt? 
– Helt okej. Jag tappade inte mycket boll där uppe utan var ganska stark i duellspelet. Sedan borde jag ha gjort ett mål till i början av den andra halvleken, jag fick ett läge där det ska vara mål. Målvakten gick ut en hand och gjorde en jättebra räddning. 

Trots att Djurgården tog ledningen vid två tillfällen lyckades Hammarby komma tillbaka och kvittera till 2-2. Efteråt var det blandade känslor hos DIF-spelarna.
– Det var ett böjande spel där Hammarby hade en del bra kontringslägen och var vassa där framme. Den här matchen hade kunnat sluta åt båda hållen, så vi får vara nöjda med krysset.

Så ingen besvikelse över att ha tappat poäng? 
– Jo, det skulle jag ändå säga. Men vi möter ett bra lag och det är tufft att spela derbyn.

LÄS MER: Så bra var Djurgårdens spelare i derbyt mot Hammarby