Erton Fejzullahu: ”Det vore kul att spela för Djurgården igen”

I lucka nummer fyra hittar vi Erton Fejzullahu som hade två framgångsrika säsonger i Djurgården för några år sedan. Det visar sig att Erton, vars kontrakt med Kalmar är på väg att löpa ut, inte skulle ha något emot att komma tillbaka…

Namn: Erton Fejzullahu
Ålder: 30
Spelade i Djurgården: Sommaren 2012 till sommaren 2014.
Position: Anfallare

Annons

Var bor du?
– Marbella och Stockholm.
Familj?
– Flickvän och dotter på ett och ett halvt.
Vad gör du?
– Just nu är det klubbarna som letar efter mig, så jag kan bara passa på och njuta.
Hur länge till tror du att du kommer spela? Och ser du att du stannar i fotbollen efter det?
– Nu är jag 30 år och nästa säsong blir jag 31. Jag tror att jag nog har två, tre år kvar på elitnivå innan jag lägger av. Det vore kul att jobba inom fotbollen efteråt. Jag har varit i branschen länge och jobbat i flera olika länder, det skulle vara roligt att lära ut mina kunskaper.
Vad har du för andra hobbies?
– Ingen specifik grej så, jag gillar allt möjligt. Just nu padel, det är någonting jag ofta gör på fritiden. Tyvärr var ingen i Kalmar tillräckligt bra för att spela dubbel med, men jag spelar med min kompis Dennis.

Annons

Bästa minne från egna karriären?
– Det är svårt. Jag har rätt många och att välja en skulle vara jävligt svårt. Man har varit otroligt lycklig i många olika sammanhang, det har hela tiden varit ett wow-moment.
Värsta minne?
– Har egentligen inget värsta minne. Vissa perioder har varit tuffare och man har fått lära sig av det. Det finns negativa händelser som i längden leder till något positivt.
Märkligaste minne?
– Det var en otrolig upplevelse att bo i Kina. Annorlunda plats att spela fotboll på, annorlunda plats att bo på. När vi tränade fotboll hade vi inga omklädningsrum, snarare sovrum, sängar fåtöljer och tv. Man är två och två som delar rum och byter om där, när jag var i Dalian delade jag med David Fällman. Omklädningsrummet är en stor del av fotbollen. Det är där man hälsar på alla och snackar. I Kina fanns inte omklädningsrumskänslan. Under hemmamatcher sover kineserna i sina sovrum så att de inte är ute och härjar. Utlänningar slapp som tur det, vi fick förtroende att sova hemma.
Hur följer du Djurgården idag?
– Jag har ju följt alla lag i Allsvenskan.
Vad tycker du om dagens lag?
– I toppklubbarna är pressen större och man förstår att fansen är besvikna, speciellt när AIK vinner guldet. Vissa matcher har det gått otroligt bra, och vissa mindre bra.

Annons

Din favoritspelare?
– Jonathan Ring tycker jag är duktig och vi spelade ihop i Kalmar. Och såklart Radetinac som är en av mina bästa vänner, han är även riktigt bra när han kommer upp i nivå.
Hur går det för Djurgården 2019?
– För tidigt för att säga, de behöver få in minst fyra nya vassa spelare. De måste även lära sig att spela bra ihop. Man vet aldrig, det kan bli ett topplag nästa år men det beror på hur bra de rustar.
Kan du tänka dig att komma tillbaka till Djurgården?
– Det är inte jag som styr den frågan. Klubben vet min kapacitet och hur jag känner för dem. Men absolut, det vore kul att spela för Djurgården. Det är intressant att Magnus Pehrsson signade för Kalmar, jag hade honom i Djurgården och trivdes bra med det.
Hur ska du fira jul?
– Antingen här i Marbella eller så åker vi på semester, eller kanske hemma. Jag vet inte, men trevligt blir det.