Erland Tangvik besviken efter debuten: ”Kände mig osäker”

Erland Tangvik fick göra sin första match mellan stolparna i matchen mot SK Brann. Efter bara tre minuter fick han släppa in sitt första mål i matchen som slutade 1-4.
– Jag känner mig osäker genom hela första halvleken, säger Tangvik till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Med Tommi Vaiho sjuk och PK Bråtveit skadad blev det debut för nyligen kontrakterade Erland Tangvik från Norge. Målvakten var med redan under träningslägret men skrev inte på kontraktet förrän samma dag som matchen mot SK Brann. Tre minuter in i debuten kom Tangvik ut fel vid ett inlägg och motståndaren kunde enkelt nicka in 0-1.
– Det kändes inte bra, det blir svårt när man gör misstag på sitt första ingripande. Efter det känner jag mig osäker genom hela halvleken och det syns ju på deras tredje mål, säger Tangvik.

Matchen slutade 1-4 och efteråt var det en märkbart besviken Erland Tangvik som reflekterade över debuten.
– Det var mycket mentalt för mig idag. Jag får försöka och lägga locket på och fokusera på det jag ska göra. Det finns ingen anledning att grubbla över det här. Det är bättre att komma till nästa träning och jobba hårt, nästa gång jag får chansen hoppas jag kunna leverera. Jag känner att jag har mer i mig så det var synd att det inte visade sig idag, säger han.

Vad tycker du om lagets insats?
– Jag tycker att det var en ganska jämn match, de är väldigt effektiva. Att de gör mål efter några minuter gör det svårt för oss. Men det är första matchen och laget kommer vilja höja sig framöver.

Foto: Bildbyrån