Eriksson om sin assist till avgörandet: ”Var en djupledsboll”

Djurgården dominerade och vann hemma mot IFK Norrköping.
Efteråt var lagkaptenen Magnus Eriksson nöjd med lagets insats.
– Jag är extremt stolt över hur vi tar oss an den här matchen, säger han till Fotboll Sthlm. 

Annons

Tolv skott mot mål under den första halvleken och lika många även i den andra. Det var ett imponerande Djurgården som verkligen satte full gas i matchen hemma mot IFK Norrköping, något som också gav tre poäng.

Det är en hes men nöjd Magnus Eriksson som möter Fotboll Sthlm efteråt.
– Jag tycker att vi gör en jättebra match och jobbar stenhårt för varandra, det som på något sätt har blivit vårt signum. Väl inne i omklädningsrummet märkte jag av min hesa röst, det betyder att jag skrikit och pushat på rätt mycket.

Eriksson menar att det framförallt var Djurgårdens presspel som belönade sig i den första halvleken då man dominerade matchbilden.
– Vi fick bra bett på dem. Kalle (Holmberg) tillsammans med Bärkroth och Chilufya gör det fantastiskt i presspelet längst fram och ger oss andra tydliga signaler när vi ska gå och inte gå. Utifrån det ligger vi tokrätt i positionerna och gör exakt de saker som vi har sagt att vi ska göra.

– Jag är extremt stolt över hur vi tar oss an den här matchen.

På presskonferensen var tränaren Thomas Lagerlöf väldigt nöjd med insatsen och kallades Erikssons mittfältskollega, Rasmus Schüller, för “kung”. En benämning som Eriksson skrattar åt när han hör.
– Rasmus täcker jättemycket ytor. Han är bra på att vara ett stöd för oss andra och det är en trygghet att ha honom bakom sig. Det är en jättebra fotbollsspelare och det är en fröjd att få vara en del av det här laget.

I den andra halvleken noterades Magnus Eriksson för en assist då hans misslyckade skottförsök nådde Haris Radetinac inne i straffområdet.
– Det var en djupledsboll, säger Eriksson och skrattar.
– Om jag skulle haft en assist redan i den första halvleken till Chili så fick jag den här istället.

Djurgården står nu på sex poäng efter två spelade omgångar. En tydlig signal till era konkurrenter att ni blir att räkna med i år?
– Absolut, så är det. Vi ska fortsätta med att jobba hårt för varandra. Vi ska ligga rätt i ytorna och fortsätta hjälpa varandra i pressen. I dag har vi 20 avslut mot mål, har man det mot Norrköping har man gjort en bra match.

Finns det något som du känner att ni kan förbättra?
– Nej, det är svårt att svara på så här tätt inpå matchen. Vi hade kanske kunnat stänka in något mål till.