En stor publikfest väntar för Djurgården: ”Kommer bli en riktigt bra siffra”

Efter en lång väntan under coronapandemin väntar en blårandiga publikfest på måndag. 
Med sex dagar kvar till matchen har 16 003 biljetter redan sålts. 

Annons

Den allsvenska guldstriden är glödhet. Något som också märks inför Djurgårdens match hemma mot Elfsborg på måndag den 18:e oktober.

Med sex dagar kvar till avspark har klubben redan sålt 16 003 biljetter till matchen.
– Det är en riktigt bra känsla då det tickade på ordentligt under helgen. Jag tror att det kommer att bli en riktigt bra publiksiffra på måndag, säger Tomas af Geijerstam, biljettansvarig för Djurgården.

Har ni satt upp någon målsättning kring försäljningen?
– Så mycket folk som möjligt, det är målsättningen. Vi tittar på den här matchen med ganska öppna ögon då det är svårt att veta vad folk känner där ute. Men tittar man på andra arrangemang sedan restriktionerna har släppt så talar det rätt tydligt att folk har längtat att få träffas och gå på fotboll.

Som Geijerstam är inne på blir mötet mot Elfsborg den första riktiga publikfesten för Djurgården sedan coronapandemin bröt ut. Sedan dess har det varit en lång väntan för alla supportrar.

Är känslan att det finns ett massivt intresse inför matchen eller handlar mycket om att supportrar längtat och därför köpt biljetter tidigt? 
– Det är väl en kombination. Våra mest trogna supportrar får nu använda sina säsongskort och använda sin plats där de får sitta med sina bänkgrannar. Det blir väldigt annorlunda för dem och de är såklart laddade.

Säsongen 2019 avslutade ni hemmasäsongen mot Örebro SK med 28 252 åskådare på Tele2 Arena. Är det en rimlig siffra att försöka nå på måndag?
– Ja, vi har de här fyra hemmamatcherna kvar den här säsongen och en bra tabellposition som också hjälper till. Sedan har vi ett jäkligt intressant och roligt lag som många vill titta på.

LÄS MER. DIF hedrar Olle Eriksson mot Elfsborg: ”Kommer uppmärksammas”