Emir Kujovic: ”Fantastiskt med fullsatt och bara Djurgårdare”

Emir Kujovic satte spiken i kistan med det sista målet i Djurgårdens 3-0-seger mot Örebro.
Nu tar han sats mot sin gamla hemmaplan – i en potentiell guldmatch.
– Det blir speciellt för mig, säger anfallaren till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgården tog tillbaka sin serieledning från Hammarby när man besegrade Örebro med 3-0 inför ett kokande Tele2 arena. Emir Kujovic satte slutsiffrorna med sitt mål – och efter matchen är han nöjd med lagets insats.
– Vi vinner matchen vilket var viktigt såklart. Vi får en bra start, 1-0 tidigt men vi slappnar av i första halvlek. Men 3-0 – vi får vara nöjda med det.  Sedan som jag sagt innan, vi har allt i våra egna händer och det har vi fortfarande på lördag, säger han till Fotboll Sthlm.
Hur skönt var det att få komma in och göra mål?
– Väldigt skönt. Det kändes som att det låg i luften för mig, jag hade en chans innan där också. Så det var skönt att sätta dit den.

Matchen var så när på fullsatt och hemmalagets supportrar gjorde sitt bästa för att elda på laget i årets sista hemmamatch. Emir Kujovic märkte väl av stämningen på arenan.
– Fantastiskt. Det var fullsatt och bara Djurgården liksom. Otrolig stämning och de hjälper oss otroligt mycket, säger Kujovic som också väntar sig mycket Djurgårdare i Norrköping på lördag.
– Det kommer bli som att spela på hemmaplan. Det är nice.
Hur ser du på att det just är Norrköping ni möter?
– Jag såg det direkt när jag skrev på att Norrköping är sista matchen. Nu är det ju faktiskt så att det ska avgöras där, så det kommer att bli speciellt för mig. Det är första gången som jag kommer dit också.
Vad betyder den klubben för dig?
– Jättemycket så klart. Jag kom hem ifrån Turkiet lite skadad, man kan dra en jämförelse med Djurgården fast skillnaden är att jag inte var skadad när jag kom hit. I Norrköping fick jag bygga upp mig och sen gjorde vi en sjuk resa tillsammans. Jag är stolt över vad jag har gjort där och varit med om att bygga upp klubben.
– De har inte förlorat på länge hemma och jag vet ju att de spelar på ett speciellt sätt. Det gjorde vi redan när jag var där. Det kommer vara en jobbig nöt att knäcka så klart, men vi är starka också.
Vad tror du om din roll i en sådan match?
– Först och främst hoppas jag att jag får spela från start, som alla andra. Men jag får göra det bästa av situationen de minuter som jag får spela. Det är laget som går före så klart, man kan inte gå runt och tänka på sig själv.

Efter matchen sa Emir Kujovic till C More att ”Det är SM-guld på menyn” inför lördagens drabbning. Och han står fast vid sina ord.
– Det är ju det. Allsvenskan ska avgöras på lördag och vi hoppas att det avgörs i Norrköping. Så det är guld på menyn och jag är hungrig, säger han och viftar bort eventuell nervositet på lördag.
– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker inte att vi var det i dag eller mot Göteborg. Så det känns som att vi är stabila och vi ska göra det vi har gjort hittills och inte ändra på någonting. Bara gå dit och göra vårt.
Ni behöver bara en poäng nu för att säkra SM-guldet. Vad kan stoppa er?
– Jag tror att det är lite farligt att tänka i sådana banor, att vi bara behöver en poäng. Vi ska gå dit och vinna.

Foto: Bildbyrån