Elias Andersson: “Vi spelar precis så som vi inte ska spela”

För första gången sen i slutet på januari fick Elias Andersson chansen i startelvan.

Då blev det förlust mot finska Honka med 0–2. 

Nu hoppas mittfältaren på att hitta formen lagom till Allsvenskan.

Annons

Det blev förlust i Djurgårdens sista träningsmatch innan Allsvenskan. 90 minuter bjöd på noll mål framåt och två i Aleksandr Vasjutins nät. Efter matchen var Elias Andersson besviken på lagets insats.
– Ingen höjdare. Vi spelar en annan formation än vanligt men det ska inte vara några problem för det. Vi är inte riktigt där i första halvlek. Vi gör en rejäl höjning i andra halvlek, men målen ska in och vi ska hålla nollan. Det gör vi inte den här matchen, säger Elias Andersson.

Både Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf var rejält besvikna på sitt lags inställning i träningsmatchen. För Elias Andersson var inte det mentala huvudproblemet.
– Nej, det tror jag. Vi spelar precis så som vi inte ska spela. Vi slår de passningarna motståndarna vill att vi ska slå och då blir det lätt att de bryter bollen. Det är en riktigt dålig första halvlek.

Hur känns det för egen del med speltiden den här försäsongen?
– Jag är väl ganska besviken på speltiden. Sen är jag inte jättenöjd med min insats idag. Jag jobbar på i 90 minuter men är feltajmad med mina beslut.

Beror det på skral speltid?
– Det är lättare när man fått spela en del, men det är ingnen ursäkt. Jag ska sätta en del av passningarna jag slår bort idag. Det handlar väl om att man är feltajmad och att man inte har tajmingen inne.

Enligt Sportexpressen ska Mjällby under våren ha försökt värva Elias Andersson, som i Djurgården inte fått mer speltid än 16 minuter mot Brommapojkarna. Själv säger Andersson att det aldrig varit nära.
– Nej, inte alls. Det är falska rykten.

Du är hundra på att spela i Djurgården den här säsongen?
– Jag är hundra på att spela i Djurgården, ja.

Hoppas du på mer speltid under kommande säsong?
– Det hoppas jag verkligen. Det är väl bara att gnugga på. Tränarna vet vad jag gjorde i Mjällby och jag vet vad jag kan. Nu ska jag få ut det på rätt sätt. Det börjar med en träningsmatch mot Honka.