Elias Andersson klar för Djurgården: ”Ett bra steg i karriären”

Elias Andersson har skrivit på för Djurgårdens IF. Under torsdagens presenterades mittfältaren för de blårandiga. 
– Jag är djurgårdare, säger han till klubbens hemsida. 

Nu står det helt klart. Elias Andersson vars kontrakt med Sirius löpte ut efter säsongen är helt klar för Djurgården och presenterades under torsdagen.

Mittfältaren har skrivit på ett treårsavtal och kommer att spela i tröja nummer åtta.
– Det känns väldigt bra och roligt att vara här och ett bra steg för mig i karriären, säger Andersson till klubbens hemsida.

24-åringen som debuterade i Allsvenskan redan 2013 för Helsingborgs IF har stått för en stark säsong hos Uppsala-laget. Under hans 28 framträdande under året 2020 har det blivit sex mål och tre assist.

Trots sin uppväxt i Skåne menar spelaren själv att han alltid haft Djurgården i sitt hjärta.
– När man kommer från Skåne så blir det ju nästan alltid två klubbar man väljer på där nere, så jag har stuckit ut lite. Men jag har fler andra kompisar i Hässleholm som också håller på Djurgården så det gör det ju extra roligt att få komma hit.

Även sportchefen Bosse Andersson kommenterar Djurgårdens senaste tillskottet.
– Vi har ju en väldigt god kunskap om Elias eftersom Kim och Tolle har haft honom i Sirius tidigare och det är klart att han kommer hit med höga ambitioner för att utvecklas ännu mer och samtidigt ska han vara med och bidra till att vi gör bra sportsliga resultat, säger sportchefen.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Årets bästa elva i Allsvenskan – enligt statistikprogrammen

LÄS MER. Succéstart för Djurgårdens säsongskort: ”Oerhört glädjande”

Annons