Albion Ademi presenterad av DIF: ”Många klubbar som jagade honom”

Albion Ademi är klar för Djurgårdens IF. Under torsdagen presenterades 21-åringen av klubben. . 

Efter sin succésäsongen med 14 mål och två assist på 22 ligamatcher i den finska högstaligan är nu Albion Ademi klar för Djurgården.

Fotboll Sthlm analyserade i veckan Albion Ademi för att se vad det är för spelartyp som Djurgården värvat in. 

Ytteranfallaren presenterades under torsdagen på klubbens hemsida efter att han skrivit på ett fyraårsavtal.
– Det känns väldigt bra, jag känner till Djurgården väl som en av de största klubbarna i Sverige och jag är väldigt glad över att allt är klart. Jag hade en hel del andra förslag som jag övervägde men Djurgården hade en tydlig plan och det finns väldigt mycket annat i föreningen som tilltalar mig.

Även sportchefen Bosse Andersson uttalar sig om värvningen.
– Vi är väldigt glada över att Ademi är klar för oss. En snabb spelskicklig ytter som gjort mycket mål och assist i IFK Mariehamn förra året och som är väldigt talangfull. Han var dominant med sin snabbhet och är väldigt bra med bollen med sin låga tyngdpunkt som gör honom svårstoppad, säger han och fortsätter:

– Vi följde hans framfart förra året men då var det inte aktuellt eftersom han var stekhet då och en mängd klubbar jagade honom under sommaren och hösten. Intresset har varit stort för honom under lång tid men vi har haft en bra dialog med Mariehamn och Ademi var tydlig med att han ville till Djurgården.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. ANALYS: Sensationen från finska ligan som intresserar Djurgården

Annons