Duon lämnar Djurgården – norsk klubb erbjöd paret barnpassning

Mia Jalkerud och Gudbjörg Gunnarsdottir lämnar Sverige för norska Arna-Björnar.
Klubben erbjuder barnpassning för deras tvillingar, något som Djurgården inte kunde göra.
– Jag tror att det fortfarande är ett problem att man har barn och ska spela, säger Jalkerud till SVT.

DIF-ikonen Mia Jalkerud meddelade förra veckan att hon lämnar Djurgården för att gå vidare i sin karriär. Nu är hon och sambon Gudbjörg Gunnarsdottir klara för den norska klubben Arna-Björnar.

Anledningen till flytten var att paret som fick tvillingar för ett år sedan inte fått ihop vardagen i Stockholm, något som de nu fått anpassa sig efter. Då de båda spelar fotboll på heltid med träningar på dagtid har de letat efter en klubb i Sverige som kunnat hjälpa till med barnpassning, utan lycka.

I den norska klubben hittade de rätt då det kommer finnas en person tillgänglig som tar hand om barnen under träningarna.
– Jag tror att det fortfarande är ett problem att man har barn och ska spela. I vår sits är det ännu värre då vi båda ska spela och klubbar kanske bara behöver en av oss. Men det är ingen som har varit intresserad här av att göra den här typen av deal, säger Jalkerud till SVT.

Jalkerud menar att Djurgården inte var beredda att erbjuda någon liknande.
– Det är en person som ska hjälpa oss någon timme per dag. Vi har aldrig haft miljoner i lön men det var det här vi ville ha för att gå runt. Djurgården kunde inte möta oss där, säger Mia Jalkerud.

Djurgårdens tränare Pierre Fondin vill inte kommentera saken för SVT.

Foto: Bildbyrån

Annons