Djurgårdens svar om öl-bojkotten: ”Förstår att de reagerar”

Djurgårdens supportergrupper uppmanar fansen att bojkotta öl på Tele2 arena och Hovet.
Man vill nämligen inte gynna rivalen Hammarby som nyligen skrivit ett avtal med dryckesleverantören Spendrups.

– Vi hade det på känn att det skulle kunna bli en reaktion, säger Djurgårdens affärsområdesansvarige Daniel Malmgren till Fotboll Sthlm.

Annons

Under onsdagen uppmanade supportergrupperna Ultra Caos Stockholm och Järnkaminerna Djurgårdens supportrar att bojkotta all dryck i kiosker och barer på Tele2 arena och Hovet. Anledningen är att man inte vill gynna Hammarby som förra veckan skrev ett avtal med Spendrups som serverar dryck på arenorna. ”Vi vill inte vara med och bidra till stora intäkter för en rivals sponsor samtidigt som intäkterna tillbaka till DIF från försäljningen är väldigt låga” skrev man i ett uttalande.

Daniel Malmgren, affärsområdesansvarig i Djurgården Fotboll, säger att han har förstår supportrarnas reaktion.
– Det är klart att man måste förhålla sig till det. Vi hade på känn att det kunde bli en reaktion. Jag har förståelse för att de reagerar givet situationen, säger han.

Han berättar vidare att Djurgården inom kort hoppas kunna gå i mål med ett eget samarbete och ett koncept som involverar mat och dryck. Han hänvisar till nästa veckas medlemsmöte där förhoppningen är att man kommer ha mer information.
– Vi jobbar ständigt med att utveckla saker. Vi försöker hitta något som passar vår målgrupp och som gynnar Djurgården ekonomiskt, säger Malmgren.

Hammarby och Djurgården har spelat på samma arena sedan 2013. Gränges, som ägs av Spendrups, blev i och med förra veckans avtal huvudpartner till Hammarby.
– Vi sitter med egna samarbeten och koncept. Hammarby kör sin grej mot sin målgrupp och vi kör vår, säger Malmgren.

Daniel Malmgren tycker att det är bra att svenska klubbar knyter åt sig samarbeten med olika företag.
– Det är glädjande att allsvenska klubbar är heta på marknaden. Det visar att svensk fotboll mår bra.

Fotboll Sthlm har även varit i kontakt med Stockholm Live AB, som sköter driften på Tele2 arena, men företaget vill inte ge några kommentarer.

Foto: Bildbyrån