Djurgårdens P16 är ligacupmästare – slog Mjällby i finalen

Djurgårdens P16-lag korades under gårdagen till Ligacupmästare.

DIF:s 2-0-ledning blev till 2-2 i matchens slutminut vilket tog finalen till förlängning.

Efter en mållös sådan fick de blårandiga 16-åringarna lyfta pokalen efter straffsparksläggning.

Annons

Under onsdagen tävlade Mjällby AIF och Djurgårdens P16-lag om vilka som skulle få kalla sig själva för Ligacupmästare i sin åldersklass. Sajten Unicoach var på plats och bevakade tillställningen som slutade med guldmedalj för DIF.

Det började också bra för Djurgården som, via Mille Selander, tog ledningen efter sju minuter. Ännu bättre skulle det bli när mittbacken Mario Amini nickade in 2-0-målet i inledningen av den andra halvleken. Mjällby AIF slutade aldrig tro på det och efter ett reduceringsmål i den 61:a minuten slog samma spelare, Elias Johnsson, in kvitteringen i matchens slutminut.

Detta tog matchen till förlängning där hemmalaget träffade en av Strandvallens målramar vid två tillfällen. Det krävdes till slut ett straffavgörande för att kora en vinnare och där drog Djurgården det längsta strået. DIF-målvakten Marco Biondi såg, via tre straffräddningar, till att spika igen sin egen bur och ledde Blåränderna till seger.