Djurgårdens besked: Piotr Johansson missar resten av säsongen

Piotr Johansson byttes tidigt ut i derbyt mot Hammarby.

Nu kommer beskedet. 

Högerbacken är korsbandsskadad och missar resten av säsongen. 

Annons

Det var i den femte minuten i derbyt mellan Djurgården och Hammarby som Piotr Johansson smällde ihop med Nahir Besara. Högerbacken blev liggande i gräset, men spelade tio minuter till innan han blev utbytt mot Theo Bergvall.

– Jag kände att det inte var som det skulle. Jag har aldrig känt så i knäet tidigare, jag visste att det var något, men det är svårt att säga något nu om hur allvarligt det är. Det blir väl undersökning så snabbt som möjligt, sa Piotr Johansson till Fotbollskanalen efter matchen.

Nu kommer beskedet. Piotr Johansson är korsbandsskadad och missar resten av säsongen. Det bekräftar Djurgården på sin hemsida.

– Därmed kommer Piotr att vara borta resten av den här säsongen med en uppskattad rehabtid på 9-12 månader och vi hoppas på att ha honom tillbaka så fort som möjligt under nästa säsong, säger Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Piotr Johansson kom till Djurgården 2022 och har sedan dess varit ordinarie. I årets allsvenskan står han noterad för tolv starter och en assist.