Djurgården värvar anfallare från Gefle – och presenterar Elliot Käck

Efter mycket snack är det till sist klart. Djurgården värvar “hem” vänsterbacken Elliot Käck, 29. Samtidigt presenterar de även anfallaren Adam Bergmark Wiberg, 21.

Annons

Säsongen 2017 spelade Elliot Käck samtliga allsvenska minuter för Djurgården och valde efter det att lämna klubben som Bossman. Destinationen blev södra Norge och spel med IK Start. Men efter att det stod klart att Start åkte ur Tippeligan valde Käck att vända hem till Djurgården igen. Det har varit en illa dold hemlighet att en övergång varit nära och under tisdagsmorgonen presenterade Djurgården vänsterbacken.
– Det känns helt fantastiskt att vara tillbaka, säger Käck till klubbens hemsida.
I och med övergången är han även tillbaka med sina gamla tränare från IK Sirius. Det var med “Kim och Tolle” som Käck fick sitt genombrott innan han första gången värvades av Bosse Andersson 2015.
– Det är en del i övergången också. Jag hade Kim och Tolle under tre säsonger i Sirius, mellan 2012 och 2014, och hade några av mina bästa fotbollsår under den perioden, säger Käck.

Annons

Samtidigt presenterar klubben att det även förstärker på anfallssidan. In kommer Adam Bergmark Wiberg som senast förra året gjorde åtta mål på 26 matcher för Gefle som åkte ur Superettan. 21-åringen beskriver sig själv som “en hårt arbetande anfallare och målgörare”, någonting som kan passa Djurgården som annars bara har Aliou Badji på den positionen. Bergmark Wiberg är från Stockholm och har Täby som moderklubb. Det är dock Djurgården hans hjärta klappat för hela livet.
– Jag är Djurgårdare som barnsben och har själv stått på Sofia. Det är mäktigt, säger Bergmark Wiberg i en intervju på klubbens hemsida.