DIF testar svensk med Spanien-meriter: ”Intressant spelare”

André Österholm i AFC. Foto: Bildbyrån

André Österholm, 23, med förflutet i AFC Eskilstuna och spanska Segunda Division B-klubben Coruxo FC, provspelar med Djurgården.
– Det är en jätteduktig spelare. Du spelar inte i andraligan i Spanien om du inte kan spela fotboll, säger Blårändernas tränare Thomas Lagerlöf till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgården testar 23-årige André Österholm, som närmast kommer ifrån Coruxo FC i Spanska Segunda Division B. Den offensiva mittfältaren har även förflutet ifrån AFC Eskilstuna.

– Han var jätteduktig redan i AFC. Han var lite tunnare på den tiden och har vuxit på sig lite sedan dess, säger Thomas Lagerlöf till Fotboll Sthlm.

Har han spelat mycket i Coruxo FC:s a-lag?

– Ja! Han har spelat mycket i Segunda Division i Spanien. Det är en jätteduktig spelare. Du spelar inte i andraligan i Spanien om du inte kan spela fotboll.

André Österholm, som började karriären i Enskede, har tränat nära John Guidettis pappa Mike Guidetti och det är via pappan som Kim Bergstrand har löst ett provspel åt 23-åringen. Österholm har tidigare provtränat med både Hammarby (2018) och AIK (nyligen).

– Jag kommer mest ihåg honom från tiden i AFC Eskilstuna och då spelade han på väldigt många olika positioner. Men det är en duktig och välutbildad fotbollsspelare som gör rätt saker och som alla spelare som har jobbat med Mike Guidetti är fysiskt vältränade och jobbar hårt, säger Lagerlöf.

Hur länge har han varit här?

– Han spelade en U21 match med oss i tisdags (13-0-vinst mot Syrianska). Och sen har han tränat med oss i dag för första gången. Vi saknar ju lite folk. Johan Andersson är iväg och Erik Berg är ur träning så det passar oss ganska bra.

Är det en offensiv mittfältare ni letar efter i och med att Österholm tränare med er?

– När han ändå var här så har han en chans att visa upp sig. Men vi söker alltid unga och bra fotbollsspelare. Och han kan spela på alla offensiva positioner egentligen. Det är definitivt en intressant spelare, sen får vi utvärdera det senare.

Under torsdagen offentliggjorde Djurgården, på sin hemsida, att högerbacken Johan Andersson har åkt till Fredrikstad i Norge för att bekanta sig med klubben.

– Exakt. Han fick lov att åka iväg och känna sig för.

Är det på hans egna initiativ?

– Ja, det är klart. Men samtidigt stöttar vi honom helt i det. Han är i den åldern och har spelat två halvlekar i allsvenskan i Djurgården på ett och ett halvår tror jag. Det fungerar inte i den åldern. Sedan har han haft lite skadebekymmer under våren. Det är världens bästa kille och vi har honom jättegärna här i träning. Men för hans egen skull så är det bra med speltid nu.

Foto: Bildbyrån