Djurgården tävlar mot storlagen i internationell Fifa-turnering

Djurgårdens a-lag har stoppat sin verksamhet under resten av veckan. Samtidigt går klubbens e-sportlag in i en internationell turnering med bland andra Manchester City, Roma och Marseille.
– Vi har ett jävligt bra lag, säger Nils Ek, lagledare för Djurgårdens e-sportlag till Fotboll Sthlm.

Annons

Stora delar av sportvärlden är i karantän efter spridningen av coronaviruset. TV-spelsbranschen ligger däremot inte nere. Den engelska klubben Leyton Orient anordnar en internationell Fifa-turnering där 128 lag från hela världen är med och tävlar, Djurgården är ett av lagen. Med glimten i ögat döptes turneringen till Ultimate Quaran-Team.

I natt genomfördes lottningen till turneringen och Djurgården fick tufft motstånd redan i första matchen. Man tar nämligen emot klassiska PSV Eindhoven.
– Ett riktigt klassikermöte. De har ett bättre lag på Fifa än oss men vi ska ta dem, vi har ett jävligt bra lag, säger Nils Ek.

Djurgårdens representant heter Johan Blom, en 20-årig Stockholmare som är uppvuxen i stan. Han har varit Djurgårdssupporter hela sitt liv och har deltagit i många stora Fifa-turneringar i sin karriär. Han ser fram emot att få tävla mot de stora lagen.
– För min del är det väldigt kul, det är stort att få representera Djurgården i det här. Jag är en stor supporter. Det betyder mycket för mig. Nu fick vi en tuff lottning mot PSV men vi brukar komma väl förberedda till de här matcherna, säger han till Fotboll Sthlm.

På Fifa har PSV Eindhoven fyra av fem stjärnor i betyg, Djurgården har två och en halv. Med i turneringen är även storlag som Manchester City, Roma, Benfica och Atalanta. Det är ännu inte klart när turneringen ska spelas.
– Det är ett roligt initiativ. Det här är verkligen något för alla supportrar nu när både eAllsvenskan och fotbollen har stoppats, säger han.

Turneringen spelas över internet och Blom berättar att han, de andra spelarna i klubben och lagledaren Nils Ek kommer att sitta tillsammans under matcherna.
– Vi brukar göra det, det känns bäst så. Man kan få lite hjälp med coaching också. Det känns mer seriöst då, säger Blom.

Vad har du för favoritspelare på Fifa i Djurgården?
– Karlström och Ulvestad på mitten är tunga. Och sen har vi Radetinac på kanten som är bra.

Hur långt kan ni gå?
– Vi går in för att vinna varje match men vi har fått ett tufft motstånd så vi får se hur det går. Men om vi vinner mot PSV tror jag att vi kan gå riktigt långt.