Djurgården siktar högre efter årskortsrekord: ”Vi ska över 11 000”

Djurgården har sålt 10 600 säsongskort inför säsongen. Det är en rekordnotering för klubben – som dock siktar högre.
– Klart att vi ska över 11 000, minst, säger biljettansvarige Tomas af Geijerstam till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgården slog nyligen rekord i antal sålda säsongskort. Man passerade för första gången någonsin 10 000 säsongskort och Djurgårdens biljettansvarige Tomas af Geijerstam är nöjd över det slagna rekordet.
– Det är en trygghet i verksamheten. Det är en superbra grund att stå på. Vi har jobbat stenhårt för det här. När man passerar en viss gräns blir det dock en liten stress, Tele2 är en stor arena men vill man ha bra platser så är det ju säsongskort som gäller, säger Tomas af Geijerstam.

Inför förra säsongen sålde Djurgården nästan 8300 säsongskort. Efter en säsong där laget vann Allsvenskan är siffran nu i år uppe i 10 600 med tre veckor kvar.
– Sedan vi flyttade till den nya arenan har vi förändrat upplägget varje år. Vi har tittat på hur det har sett ut tidigare år och vad som går att förändra. Vi har försökt att börja med försäljningen tidigare och haft en tydligare kommunikation så att alla ska veta vad som gäller. Det är många som har gjort bra saker för att hjälpa till, säger han.

Hur mycket tror du SM-guldet spelade in?
– Det är klart att de sportsliga resultaten spelar in. Det är många som inte har fått uppleva ett guld som fick vara med om det för första gången. Sen tror jag att många minns guldet 2005. Det finns många saker som gör att människor blir sugna på att köpa.

Även Hammarby slog nyligen rekord i antal sålda årskort. Rivaliteten mellan Stockholmsklubbarna finns inte när det kommer till arbetet med att sälja säsongskort. Tomas af Geijerstam säger att man hämtar influenser från de andra lagen.
– Vi tittar absolut på hur andra lag har planerat eller vilka priser de har. Vi tittar självklart på hur vi själva arbetar, det är ju där vi kan göra skillnad, men det är klart att man tittar runt hur alla andra gör, säger han.

Trots att man slagit rekord siktar man ännu högre. Klubbens försäljningen av säsongskort är öppen i tre veckor till.
– Det är tre veckor kvar att gnugga nu. Det är klart att vi ska över 11 000, minst, det jobbar vi stenhårt för, säger han.

Foto: Bildbyrån