Djurgården föll utan Rasmus Schüller: ”Hade kunnat göra skillnad”

Djurgården tenderar att få problem utan Rasmus Schüller i laget.
Mot Elfsborg blev det en ny förlust i finländarens frånvaro.

Annons

Djurgården har ännu inte vunnit en allsvensk match utan Rasmus Schüller. Mittfältaren har saknats vid truppen vid två tillfällen, i hemmamatcherna mot Mjällby och Elfsborg, något som resulterat i ett kryss och en klar förlust.

Dessutom föll Djurgården i derbyt mot AIK efter att mittfältaren dragit på sig ett rött kort redan efter elva minuter.

Thomas Lagerlöf menade att Schüller saknades på mittfältet mot Elfsborg,  men berömde också ersättaren Hampus Finndell.
– Inledningsvis på matchen skulle jag säga att Rasmus inte saknades särskilt mycket. Vi åkte på någon omställning efter ett korkat beslut på en hörna, men det är sådan som händer i fotboll. Sedan efter deras 2-0-mål blir vi för utspridda och där hade Rasmus skicklighet, att kunna balansera upp saker och ting, kunnat göra skillnad.

DIF-tränaren fortsätter:
– I den fasen av matchen märkte man av hans avstängning, men med det sagt tycker jag att Hampus är den klart bästa djurgårdaren på plan idag.

Hur valde ni att balansera mittfältet i hans frånvaro och tycker du att det blev bra? 
– Ja, jag är ganska nöjd med hur spelarna presterade fram till deras andra mål. Vi åkte på någon mer omställning, men jag tycker inte att det var Hampus direkt som hamnade fel i det.

Även Magnus Eriksson var inne på att dynamiken på mittfältet förändrats utan finländaren.
– Det är klart att det är enkelt att peka på det. Vi är lite offensivare idag, men jag tycker ändå att vi ligger hyfsat rätt. Elfsborg ställde om på oss och där var vi sårbara idag.
– Sedan brukar man prata om psykologiska mål och det är klart att vi hade en jättechans innan deras 2-0-mål och det grinar oss i ansiktet.

Djurgårdens lagkapten hyllade precis som sin tränare Hampus Finndell.
– Han gör det fantastiskt bra idag. Vi förlorar inte för att Rasmus inte är med utan för att vi som är på planen måste ta bättre beslut.

LÄS MER: ”Hans sämsta insats i DIF-tröjan?” – spelarbetyg efter kollapsen

LÄS MER. Planstormare var på väg att ramla in i spelarbåset: ”Gick oerhört fort”