DIF-tränaren sågar lagets insats: ”Helt tomt från minut trettio”

Djurgården tappade sin 2-0-ledning mot Helsingborgs IF. Efteråt var tränaren Thomas Lagerlöf besviken på lagets insats. 
– Det är nästan bara Fredrik Ulvestad som ser ut att ha något tryck i kroppen, säger han på presskonferensen.

Annons

Djurgården har endast vunnit två matcher den här säsongen. Under måndagen kryssade man mot tabelljumbon Helsingborg efter att ha tappat en 2-0-ledning.
– Det var en riktigt svag insats. Det var anstädigt i början men sen blir det bara sämre och sämre, totalt energilöst. Det är nästan bara Ulvestad som ser ut att ha något tryck i kroppen. Det var riktigt svagt rakt igenom. Framför allt energinivån och att det är så lite tryck i grejerna, konstaterar DIF-tränaren Thomas Lagerlöf.

Laget gjorde två bra prestationer i matcherna mot Kalmar FF och MFF och tränaren var förvånad över att energin inte fanns där mot HIF.
– Det har varit fler matcher som har varit energifattiga i inledningen av säsongen. För oss kom det här som en överraskning, vi har haft en kurva stigande spelmässigt även om vi inte har fått resultaten med oss. Det har sett ut som att vi orkar mer och mer men idag såg det helt tomt ut från minut trettio och framåt.

IFK Norrköping vann sin match under måndagskvällen och ligger nu nio poäng före de regerande mästarna som ligger på en tionde plats i tabellen.
– Vi har fullt sjå med att se till att spela bättre fotboll så tabellen har vi inte någon tanke på. Norrköping seglar väl iväg, men vi måste ta så många poäng vi kan varje vecka. Att börja titta på tabellen nu när spelet ser ut som det gör känns irrelevant.

Tränaren fick frågan varför Astrit Ajdarevic inte har fått så mycket speltid.
– Han startade premiären. Men det handlar om de prestationer han har levererat när han startat, hoppat in och vad han har levererat i träning den senaste tiden. Det beror lite på matchbild också och vilken spelartyp man behöver byta in. Vi hade flera spelare på bänken men det var ingen som vi kände var det vi behövde.

Både Jacob Une Larsson och Edward Chilufya missade matchen mot HIF på grund av skador. Tränaren räknar inte med att ”Chili” är tillgänglig till nästa match.
– Edward tror vi inte på, det borde ta längre tid. Sen vet jag inte hur länge. Men Une finns det hopp om.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Månsson: DJUUUUU-ljudet kan göra en omedelbar skillnad

LÄS MER: Omgångens lag – Djurgården dominerar trots poängtappet mot HIF

Annons