DIF ställs mot Lagerbäcks ÖFK: ”En desperat motståndare”

Djurgården spelar för att befästa serieledningen i eftermiddag.
För motståndet står Östersunds FK som slåss för nytt kontrakt med Lars Lagerbäck i staben.

Annons

Det är botten mot toppen som gäller i eftermiddag på Jämtkraft arena. Djurgården gäller som favoriter, men någon underskattning är det inte tal om, enligt Kim Bergstrand.
– Det är en desperat motståndare, de behöver ju ta poäng där de ligger. Precis som vi också måste ta poäng med de mål som vi har, så det blir spännande, säger DIF-tränaren i en kommentar inför matchen.Östersunds FK ligger till synes hopplöst sist med 12 poäng på 20 matcher, men i förra hemmamatchen överraskade laget och slog Elfsborg med 3-1 efter ett hattrick av Blair Turgott. ÖFK leds numera av norske Per Joar ”Perry” Hansen, som också har sin förre landslagskollega Lars Lagerbäck till sin hjälp. Lagerbäck fungerar som assistent och bollplank.
– Vill Perry att jag ska göra någonting så gör jag det. Jag har sett ÖFK:s tre sista matcher nu och så har vi pratat om hur jag sett på både motståndare och hur ÖFK har presterat. Så jag har väl försökt hjälpa till på det sättet, sedan är det Perry som bestämmer och tar beslut, sa Lagerbäck när han klev in i rollen.

Djurgården kommer till match med snudd på sin starkaste trupp. Dock saknas Jesper Nyholm som klev av senast, och i hans ställe väntas Leo Cornic ta plats som högerback.
– Det är ju tredje matchen på åtta dagar så det är klart att det finns lite skavanker. Men överlag ser det positivt ut med en fräsch trupp nu när det är tätt mellan matcherna, säger Kim Bergstand.

En sak att ha koll på i eftermiddags match är varningarna. Hampus Finndell, Elliot Käck och Rasmus Schüller riskerar riskerar alla att bli avstängda i nästa match, vilket är derbyt mot AIK.