DIF mållösa i Småland – kan tappa serieledningen efter 0-0 mot Värnamo

Djurgårdens svit på nio raka segrar kom av sig.

På Finnvedsvallen blev det mållöst i eftermiddag.

Annons

Den första halvleken var en jämn och tämligen hafsig historia. Både Värnamo och Djurgården kom till sina chanser, ofta efter att ha utnyttjat varandras misstag.

Djurgårdens bästa chans under de första 45 minuterna kom efter hörna där bollen gick på som en lina fram till Gustav Wikheim som avslutade snabbt. Trots att norrmannen var i stort sett stillastående fick han bra fart på skottet som tog i stolpen och ut.

En bit i andra halvlek började Djurgården ta tag i spelet. Inhopparen Joel Asoro var en injektion för bortalaget och chanserna dök upp med jämna mellanrum mot ett till syntes slitet Värnamo.

I den 64:e minuten ryckte Asoro sig loss på högerkanten och slog ett perfekt inspel till Victor Edvardsen som nästan hade öppet mål, men Edvardsen fick inte ordning på fötterna och glidtacklade bollen utanför.

De sista tio minuterna växlade mest mellan Djurgårdens anfallsförsök och Värnamos kontringar, men inget av laget var särskilt skarpa när det brände till.

En oroande sak för Djurgården var att Rasmus Schüller klev av med kvarten kvar och fick ersättas av Hjalmar Ekdal som inledde matchen på bänken då Marcus Danielson gjorde ”debut” från start. Hur allvarligt läget är med Schüller återstår att se.

Djurgården leder fortsatt serien, men om Häcken vinner mot Helsingborgs IF imorgon går Per-Mathias Högmos gäng upp i topp.