DIF klarade kryss efter tufft spelschema: ”Det känns fantastiskt”

Mållöst mot Shamrock och mållöst mot Hammarby med två matchfria dagar däremellan.

– Jag tycker att det är fantastiskt, säger Marcus Danielson.

Annons


Matcherna duggar tätt för Djurgården.

Derbyt mot Hammarby blev lagets femte match på två veckor. Utfallet stavas tre segrar och två oavgjorda. I söndagsderbyt mot Hammarby klarade Blåränderna oavgjort efter att ha mött Shamrock Rovers på bortaplan tre dagar tidigare.
– Jag trivs rätt bra med tätt spelschema, säger Marcus Danielson. Jag gillar inte att fundera så mycket, det är bara upp på hästen igen. Jag tror alla i laget gillar det. Det är bara att njuta, för det är så här vi vill ha det. Spelai. Europa och fajtas i toppen, det finns inget bättre.

Efter matchen mot Shamrock Rovers stannade Djurgården kvar på Irland och tränade ett pass på hotellet. Igår hann man också med en timme med boll.
– Jag tycker det är fantastiskt att vi klarar ett kryss med tanke på att vi kom hem sent i fredags, säger Marcus Danielson. Bara lätt träning igår, sen ut och köra. Sen har vi två hemmamatcher nästa vecka, det ska också bli väldigt kul.

En som är mindre nöjd är Elias Andersson. “Två förlorade poäng”, säger 26-åringen, som idag spelade vänsterback.
– Ju längre matchen går desto bättre blir vi. Bajen kommer ut och gör en bra start, men sen tycker jag att vi kommer in i det. De fick en bra start, men vi är bättre.

Var det ett styrkebesked att kryssa trots förutsättningarna?
– Det är klart. Man vill alltid vinna derbyn, men vår insats är bättre än Bajens insats om man ser till förutsättningarna. Vi har varit ute i Europa, vi har Edvardsen avstängd och Wikheim skadad, Amadou kommer in och gör det hur bra som helst i sin första allsvenska start. Det visar vilken jävla bredd vi har i truppen.

Nu väntar två hemmamatcher nästa vecka, i Conference League mot Molde och IFK Göteborg i allsvenskan, innan allsvenskan tar en veckas landslagsuppehåll.
– Det är bara att fortsätta hantera det innan vi går på uppehåll, säger Thomas Lagerlöf. Det sliter att spela mycket matcher, men det är ett himla tjat om det. Jag är helt säker på att Martí hade velat vinna cupfinalen och spela i Europa. Vi ser det bara som en bonus.