Danielson om tuffa tiden före DIF: ”Nu skiter jag i det här”

För ett och ett halvt år sedan var Marcus Danielson sysslolös och gick till arbetsförmedlingen.
Idag är han hyllad lagkapten i Djurgården.
– Jag hade tankar om att ”nu skiter jag i det här”, säger mittbacken i Fotboll Sthlms podcast.

Annons

Marcus Danielson är gäst i det 30:e avsnittet av Fotboll Sthlms podcast. I avsnittet där Danielson intervjuas av Mårthen Bergman och Oskar Månsson berättar Djurgårdens kapten om den tunga tiden efter att han lämnat Sundsvall efter säsongen 2017. Bakom sig hade den då 28-årige mittbacken flera starka säsonger i Giffarna, men att hitta rätt klubb var inte lätt.
– Det blev många samtal till familj, vänner och agenter. Det var tufft, jag bodde hemma hos morsan i Eskilstuna. Det funkar väl i någon vecka, men jag bodde där från mitten av november till mitten av februari, säger Danielson och fortsätter:
– Jag fick till arbetsförmedlingen för att få a-kassa, det var en ny erfarenhet.

För att hålla igång tränade Danielson mycket på egen hand – ofta i en sporthall i Eskilstuna.
– Jag hade tankar om att ”nu skiter jag i det här och lägger ner fotbollen. Jag orkar inte med det här längre.” Det var så mycket fram och tillbaka. Jag fick höra att det skulle lösa sig (med någon klubb) om några dagar, men så gick det en vecka, två veckor och inget hände. Det var tufft att den ha den ovissheten.
Var det spontana tankar om att skita i det, eller var det på allvar?
– Nej, det var inte på allvar. Men jag var trött på situationen. Man går till gymmet och där var det bara jag och pensionärerna.
Samtidigt måste det vara svårt att gnälla?

– Ja, så är det ju. Och jag fick ut en stor del av lönen som jag hade haft i Sundsvall med a-kassa och olika försäkringar. Ekonomiskt var det inga problem, men jag saknade att tillhöra någonting.
Hur det gick efter det känner de flesta till. Danielson fick ett kontrakt i Djurgården där han övertygade under sitt första år. Nu är han lagkapten och hyllad som en av seriens bästa försvarare.
– Det är en mäktig känsla att ta på sig bindeln. Det som är mest speciellt är att leda laget ut från spelargången. Jag kliver in först och de andra följer mig, liksom.

Här läser du mer och lyssnar på podden!

FOTO: Bildbyrån