Buya Turay nära klubb i Östeuropa: ”En flytt var så gott som klar”

Mohamed Buya Turay har fått ont om speltid i sin belgiska klubb Sint-Truiden. Tidigare i år sprack en övergång till en klubb i Östeuropa i sista sekunden för anfallaren.
– Det var så gott som klart, säger agenten Filip Lesniewski i podcasten 3-5-2.

Annons

Fotbollsagenten Filip Lesniewski tog för en månad sedan Marcus Danielson från Djurgården till Dalian FC i Kina. Övergångssumman landade enligt uppgifter på 50 miljoner kronor. Några veckor tidigare var agenten nära på att genomföra en övergång för anfallaren Mohamed Buya Turay.
– Jag spenderade åtta dagar i Belgien med Buya Turay och hans rådgivare. Vi satt på ett tvåstjärnigt hotell i en by med klubbens sportchef. Dag tio trodde jag allt var klart men då sket det sig på någon liten detalj.

Vart var han påväg?
– Östeuropa. Det var så gott som klart.

I podcasten pratar Lesniewski också om tiden innan Marcus Danielson skrev på för Dalian FC i Kina.
– Marcus visste att det här var på gång tre eller fyra dagar innan. Djurgården kanske visste tio dagar innan. Jag själv visste att det var på gång ungefär en månad innan, säger han.

I studion pratar panelen och Lesniewski om hur viktig en eventuell plats i en EM-trupp var för Marcus Danielson i flytten till Kina.
– Den gemensamma fotbollssupportern är kanske så pass naiv att man tror att det är en parameter som man tar hänsyn till. Jag som har gjort det här ett par gånger ser väl inte det som en parameter. Man borde egentligen fråga Mackan om det och inte mig, säger agenten.

Marcus Danielsons övergång till Dalian FC var inte Filip Lesniewskis första övergång från Sverige till Kina. Han har bland annat tagit Danielsons kusin David Fällman till en annan klubb i den kinesiska staden Dalian.
– Det är den spelaren som jag har tagit dit som är den mest lyckade sportsligt skulle jag säga.

Foto: Bildbyrån