Bråtveit vill ta tillbaka startplatsen: ”Annars får jag hitta något annat”

Förra säsongen petades PK Bråtveit som förstemålvakt till förmån för Tommi Vaiho. Den här säsongen vill han ta tillbaka platsen mellan stolparna, annars kan en flytt bli aktuell.
– Jag är inte här för att sitta på bänken, säger Bråtveit till Fotboll Sthlm.

Annons

Förra säsongen fick PK Bråtveit se Tommi Vaiho ta över rollen som klubbens förstemålvakt. Om det inte blir någon förändring den här säsongen öppnar 24-åringen för en flytt från Djurgården.
– Det säger sig självt, jag är 24 år nu. Någon gång måste jag få spela. Det bästa hade varit att jag spelade den här säsongen, men om det inte händer får vi se om det är bättre för mig och klubben om jag hittar något annat, antingen till sommaren eller efter säsongen, säger Bråtveit.

Totalt blev det tio matcher i Allsvenskan för norrmannen under förra säsongen. Matchen mot Sirius i den tolfte omgången blev målvaktens sista start i ligan, efter det tog Tommi Vaiho över platsen mellan stolparna.
– Jag kom inte hit för att sitta på bänken, jag vill spela. Men när laget och Tommi gjorde det så bra förra säsongen är det svårt att byta målvakt. Det var frustrerande för mig, men jag förstår också hur tränarna tänker.

Inför säsongen hoppas Bråtveit att han återigen kan bli klubbens förstahandsval på målvaktspositionen.
– Jag ska kämpa för att vara förstemålvakt. Sen kommer Tommi se det likadant. Det blir en tuff kamp mellan mig och honom, vi får se om som står när säsongen börjar.

Onsdagens träning på Tele2 arena var Bråtveits blott andra efter att ha skadat fingret förra veckan. Skadan höll målvakten borta från lördagens match men enligt honom själv är han nu redo för spel.
– Kroppen säger att jag är redo att spela.

Från läktaren fick målvakten se sitt lag förlora mot SK Brann med 1-4 i säsongens första träningsmatch.
– Matchen i helgen var vår första och det sitter inte till 100 procent då. Men det kommer bli en bättre upplaga av Djurgården som går in i cupen.

Vad har ni för målsättningar i Allsvenskan?
– Jag kan inte säga något annat än att vi kommer vinna. Jag visste hela förra säsongen att vi var det bästa laget, den här säsongen har vi nästan exakt samma lag så det ser bra ut.

Foto: Bildbyrån