Blygsam siffra för DIF i cupen: ”Förväntas 7000 till 10 000”

Hammarby siktar på en publiksiffra på 24-25 000 i sin cuppremiär mot Västerås SK.

För Djurgården blir det inte i närheten av samma siffra i motsvarande match vilket till stor del kan förklaras med upplägget för säsongsbiljetterna.


Annons


På måndag inleder Djurgården sitt cupspel när de tar emot Skövde AIK på hemmaplan. Till skillnad från Hammarby väntas ingen vidare storpublik och mer än hälften av Tele2:s stolar kommer att vara tomma.

Djurgårdens biljettansvarige, Tomas af Geijerstam, är exalterad över att tävlingssäsongen snart drar igång men det kommer inte bli någon publikfest på måndag.

– Det är härligt att tävlingssäsongen drar igång med Svenska Cupen. Vi har sålt över 4000 biljetter och det förväntas komma mellan 7000 och 10 000, säger Geijerstam.

En förklaring till att många supportrar kommer att stanna hemma är att cupen inte ingår i DIF:s säsongsbiljetter. Det gör de däremot på Hammarbys säsongskort där 16 000 kort är sålda. Hade gruppspelsmatcherna ingått i Djurgårdens årskort hade de sannolikt fyllt minst hälften av Tele2:s stolar.

Säsongskortsförsäljningen går nämligen starkt för Djurgården i år.

– Vi har sålt 13 500 årskort och siktar på att sälja mellan 14 000-15 000. Det är en väldigt viktig och bra grund för de totala biljettintäkterna, säger Geijerstam.