”Blev en mästare på att ljuga” – Karlström om spelberoendet

Jesper Karlström lämnade Djurgården i början av året som kaptenen som vunnit två titlar.
Men så sent som sommaren 2018 hade han en miljonskuld till följd av sitt spelande, berättar han för Fotbollskanalen.

Annons

Jesper Karlström trivs med fotbollslivet i Lech Poznan, där han tagit en ordinarie tröja i laget som leder ligan. 2019 och 2020 gick det också som på räls för mittfältaren som var kapten och en nyckelspelare i Djurgården.

I Fotbollskanalens podcast Lundh berättar Karlström nu om hur mycket tyngre det var 2018. Då hade Karlström dragit på sig en miljonskuld till följd av sitt spelande.
– Jag var så långt nere i skiten att jag nästan inte hade några alternativ. Jag berättade för en person i Djurgården som man kunde prata med. För det var verkligen kört liksom. Jag försökte ta mig ur det på egen hand ett tag men sen var jag verkligen på botten. Då hade vi ett möte med Bosse Andersson och Henrik Berggren, sen tog vi det där ifrån helt enkelt. Men de var ju fantastiska. Min familj och mina vänner tillsammans med Bosse och Henke, det var de som räddade mig, säger Karlström.

Spelandet började i 15-årsåldern och insatserna växte med tiden. Karlström tror att det finns många fotbollsspelare som har liknande problem.
– Jag tror att det är vanligt och det förekommer säkert också mer än vad man tror, för det är lätt att dölja. Som jag sa, man blev en mästare på att ljuga. Jag kunde komma in glad till träningen fast man mådde skit. Man spelar på mobilen också så det är lätt att dölja helt enkelt. Och man skäms ju, det är ingenting man är stolt över att visa upp hur mycket pengar man har förlorat. Det är lätt att säga när man har vunnit någon gång men det är ingen som kommer och visar en storförlust. Därför tror jag säkert att det är ännu mer vanligt än vad man tror. Just också att man tänker ju inte att man har problem. Jag tänkte iallafall att som så ”jag vet att jag har problem och att det inte är bra men så mycket problem har jag ju inte”.