Bergvall siktar på cupguld: ”Det enda som finns på kartan”

Efter intensivt matchande ömmade höften på Lucas Bergvall i matchen mot Gais.

18-åringen fick ta emot läkarvård, men ska vara redo för cupfinalen på onsdag.

– Vi ska dit och vinna guld, säger Lucas Bergvall.

Annons

Mot Gais fick Lucas Bergvall för första gången i år inleda på bänken. Mittfältaren kom in i den 58:e minuten och ersatte då Magnus Eriksson som offensiv innermittfältare.

– Det har varit tufft senaste veckorna. Det är många som varit trötta, men vi kämpar på, säger Bergvall.

I andra halvlek fick Lucas Bergvall söka upp klubbläkare efter att höften började protestera. Men det är ingen fara med Bergvall, intygar han själv.

– Jag vet inte, det blev lite stelt i höften. Jag kanske inte riktigt kom igång. Fick hjälp av läkare och fysioterapeut, så det blev bra, säger Bergvall och fortsätter:

– Det var en passning och så gjorde det lite ont. Det kändes väldigt obekvämt så jag behövde hjälp av läkare och sen blev det bättre.

Det intensiva matchandet till trots ska det inte vara någon fara inför onsdagens cupfinal mot Malmö.

– Ja, det känns lugnt, säger Bergvall.

Tidigare under dagen slog Malmö FF AIK med 5–0 på hemmaplan. Därmed rycker skåningarna ifrån i toppen och står på full pott, 18 poäng, efter sex omgångar. Senast Djurgården ställdes mot MFF blev det förlust, 0–1 på Tele2 i torsdags. Lucas Bergvall tror att DIF kan få revansch och slå Malmö i finalen.

– Det är en tuff match, absolut. Vi hade en väldigt jämn match mot dem senast. Nu ska vi dit och vinna guld, det är det enda som finns på kartan. Det blir en tuff match men väldigt rolig att spela.