Bergstrand hyllar Ajdarevics inhopp: ”Såg jättebra ut”

Djurgården tappade både 1-0 och 2-1 till 2-3 mot Häcken.
Två 120-minutersmatcher på en vecka fällde avgörandet, menar Kim Bergstrand.
– Det är väl både individuell skicklighet och trötthet, säger Djurgårdstränaren till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Cupsemifinalen mellan Djurgården och Häcken slutade 2-3 efter ett förlängningsdrama. Trots att blåränderna kom ut starkt och gjorde både 1-0 och 2-1 så kunde Häcken i slutändan vända matchen. Mycket på grund av en svag start på andra halvlek, menar Kim Bergstrand.
– Häcken har ett klart övertag i början av andra. Vi tappar fyra, fem övergångar väldigt enkelt. Så de kan vinna tillbaka bollen snabbt och då blir det jobbigt. De är spelskickliga och överbelastar många ytor och vi är lite trötta, vi spelade mycket bara för sex dagar sedan, säger Bergstrand och fortsätter:
– Vi har några spelare som har gått tungt och precis är tillbaka från skador, det syntes lite. Men efter deras 2-2-mål och när Astrit kommer in så får vi tag i bollen och vi blir lite piggare. Då får de det jobbigt och det känns som att de är helt slut och vi får mer energi. Så det har väl lite med hur pigga spelarna är och framför allt att vi inte får fast bollen och kan etablera ett anfallsspel så de får stå på oss lite för länge. Det är väl både individuell skicklighet och lite trötthet, tror jag.
Hur tycker du att Astrit såg ut?
– Han såg jättebra ut, tycker jag. Stor skillnad mot Elfsborgsmatchen där han var bra men rent fysiskt var han mycket bättre i dag. Han blir väldigt hårt åtgången ett par gånger där de stämplar han när han ligger ner och det är märkligt att det inte beivras.
Är det just den rollen ni vill se honom i och röra sig fritt?
– Fritt och fritt… men han ska ha så mycket boll som det går så klart. Sen är det för andra att springa för att han är väldigt, väldigt skicklig.

Trots att man har två nya tränare och sju nyförvärv har Djurgården imponerat under försäsongen. Mycket av det som ska vara på plats sitter redan och frågan är hur mycket bättre Djurgården kan bli till Allsvenskan? Mycket, menar Kim Bergstrand.
– Vi har ju många spelare som Fredrik (Ulvestad) har fått spela – trots att han kanske inte är hundra procent redo – två gånger 120 minuter på sex dagar. Så han kommer få väldigt bra betalt. Nu har han inte blivit skadad heller så han kommer bli bättre och komma mer in i hur vi spelar. Buya Turay har inte, av olika anledningar, varit med så mycket och har spelat en helt annan typ av fotboll. Han måste in i hur vi spelar. ”Jonis” (Augustinsson) har varit borta hela våren. Gjorde ett fantastiskt bra inhopp i dag. Jävligt kul att han är tillbaka och han ska också in hur vi spelar. Det finns förbättringspotential, helt klart.
Nu är det andra gången som Une Larsson utgått skadad. Hur ser ni på mittbackspositionen?
– Vi får ta det i veckan. Erik (Berg) är ju på gång, vi får se hur långt han har kommit. Vi kommer aldrig att chansa med honom, antingen får han klartecken och då är det inga konstigheter. Är han inte det så får vi hitta andra lösningar.

FOTO: Bildbyrån