Bergstrand efter förlusten: “Vi är inte vassa när det ska avgöras”

Djurgården förlorade med 0-2 mot nykomlingarna Degerfors. 
Tränaren Kim Bergstrand var missnöjd med sitt lags prestation. 
– Vi är inte särskilt vassa varken tekniskt eller i beslutsfattandet, säger tränaren till Discovery. 

Victor Edvardsen gjorde ett drömmål när Djurgården förlorade på bortaplan. Resultatet skrevs till slut 2-0 till Degerfors och tränaren Kim Bergstrand var inte nöjd med lagets prestation.
– Att vi inte gjorde mål är den stora grejen. Det är en fantastisk prestation av deras spelare att sätta bollen i mål. Sen blir det lite chansfotboll och vi är inte särskilt effektiva, säger han. 

Trots resultatet finns det några saker som tränaren tar med sig från söndagens prestation.
– Jag tycker att vi håller koncentration i stort sett hela matchen fram till 1-0. Vi har tålamod och försöker, men vi är inte riktigt där. Vi får se om vi tar med oss något här ifrån. Vi kommer att spela på fler buckliga underlag. Det gäller att hitta en rytm. Det är lätt att säga att vi var jävligt dåliga men då tar man bort Degerfors prestation som vinner med 2-0. Men vi ska hem och göra läxan och göra det bättre, säger han. 

Bergstrand fick också frågan om kvalitén på gräsmattan på Stora Valla påverkade prestationen.
– Jag tycker att vi hanterar det okej. Det är klart att det hade varit lättare om det varit en bättre plan, men det är samma för Degerfors. Vi kommer till hyfsade lägen men vi är inte särskilt vassa varken tekniskt eller i beslutsfattandet när det ska avgöras. Vi har några lägen som jag inte kunde se exakt hur farliga de var. Men vi var inte tillräckligt bra idag. 

LÄS MER: Drömmål sänkte DIF – spelarbetyg efter säsongens första förlust

Foto: Bildbyrån