Bergstrand efter Bergs comeback: ”En toppspelare – det vet alla”

Erik Berg var tillbaka i Djurgårdens premiär – men fick endast 15 minuter.
Mot Örebro startade han och blårändernas tränare Kim Bergstrand är nöjd med vad han såg.
– Nu har han varit borta ett halvår och det är imponerande att komma in och vara så stabil som han var, säger Bergstrand till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgården har inlett serien starkt med 2-2 mot Sundsvall och 3-0 mot Örebro. Fotboll Sthlm befann sig på blårändernas träning tre dagar efter den senaste vinsten och tog ett snack med Kim Bergstrand.
– Det var ganska mycket som var okej. Vi släppte inte till någonting egentligen bakåt, eller ingenting skulle jag säga. De har inte en målchans, eller det var en nick där i första men det var inte en målchans. Själva tycker jag att vi skapar en tio, tolv riktigt bra målchanser och vi har ett bra uppbyggnadsspel och ett bra genombrottsspel. Det var en hel del som var bra, säger tränaren.
Hur långt skulle du säga att Djurgården har kommit i din och ”Tolles” process?
– Det är så himla svårt det där. Hur bra är vi? Vi har spelat två matcher. Det brukar ta tio omgångar innan man ser hur allsvenskan ser ut. Vi jobbar varje dag, allihopa, för att bli bättre och bättre. Det är långsiktigt och kortsiktigt kombinerat med att matcherna ska vinnas och samtidigt att bli bättre som grupp, lag och individer. Men vi tycker väl att samsynen i gruppen på både försvarsspel och anfallsspel börjar bli okej. Sen gäller det att hitta relationer mellan varandra och utnyttja varandras styrkor och dölja svagheter både som lag och individ, säger Kim Bergstrand och fortsätter:
– Vi hoppas ju att vi ska bli bättre hela tiden, så klart. Men det försvinner spelare och kommer in spelare och folk blir skadade och avstängda. Det gäller att vi har en bra högstanivå och lägstanivå i gruppen och det går väl framåt.

I 3-0-segern blev två nyförvärv matchens två enda målskyttar, Aslak Fonn Witry gånger två och Mohamed Buya Turay. Ett annat positivt besked från matchen var att Erik Berg gjorde sin första start sedan sin knäskada.
– Erik är ju en toppklasspelare, det vet alla. Nu har han varit borta ett halvår och det är imponerande att komma in och vara så stabil som han var. Han är lugn, trygg, verbal och har bra fysik. Det passade väldigt bra mot det spelet som Örebro utsatte oss för. Han och ”Mackan” (Danielson) tog hand om det som kom och han är cool med bollen. Så för att vara så lite träning och så lite matchtid så är det imponerande.
Han fick inga bakslag efter matchen?
– Nej.
Hur ser det ut med Jacob Une Larsson?
– Det får det medicinska teamet prata om. Han är på väg in i full träning så småningom, så det går åt rätt håll.
Är det samma sak gällande Edward Chilufya?
– Ja, ungefär. Men jag ska inte uttala mig om det.

FOTO: Bildbyrån