Berggren om lönesänkningar: ”Håller alla dörrar öppna”

Djurgården är ett av få topplag som inte genomfört lönesänkningar i herrlagstruppen.
Henrik Berggren stänger inga dörrar för framtida åtgärder om krisen skulle hålla i sig.

– Vi kommer att göra det som krävs för att vi ska må bra och vara lyckosamma framöver, säger vd:n till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgårdens säsongsinledning har varit stundtals kämpig. Samtidigt påverkas klubbens ekonomi av att spela matcher inför tomma läktare.
– Läget är samma som jag har sagt under året: vi har en stabil ekonomi eftersom vi gjorde en del spelarförsäljningar tidigt på året innan den här bistra tiden. Det är en trygghet för oss, men vi tappar ju pengar som alla andra. Framför allt på utebliven publik.

I början av månaden gick klubben ut med att drygt 10 000 supportrar hade valt att inte kräva pengarna tillbaka för sina köpta säsongskort.
– De pengarna är superviktiga för oss, precis som för alla stora klubbar med stora publikintäkter. Det är en av de viktigaste delarna. Det som har klarnat för oss är att vi har fantastiska supportrar och säsongskortsinnehavare. Man skänker en varm tanke till alla dem.

Hur ser diskussionen kring lönesänkningar ut?

– Vi håller alla dörrar öppna men vi har inte fattat något beslut om det än. Vi har ju haft permitteringar och det är en form av lönesänkning. Det är mitt och ledningens ansvar att se till att vi kommer ur de här bistra tiderna på ett vettigt sett. Då får man vidta åtgärder för att göra det som krävs för att kunna vara starka.

Vissa supportrar har reagerat på att klubben inte genomför lönesänkningar men samtidigt vädjar till fansen om hjälp, vad säger du till dem?

– Det är vårt ansvar att se till att vi har tillräckligt med pengar. Det är en komplex värld som vi verkar i. Jag kan säga att vi kommer att göra det som krävs för att vi ska må bra och att vi är lyckosamma framöver. Resurser och pengar är en viktig del i verksamheten. Inte ensamt avgörande, men extremt viktig.

Tror du att det kan bli aktuellt med lönesänkningar om krisen håller i sig?
– Vi lever fortfarande på kort sikt. Nu ska vi ta den här sommaren först och så småningom ska vi ut i Europa. Vi har inga indikationer på när det släpps på publik. Vi vet inte mer än någon annan.

Sedan Allsvenskan drog igång är herrtruppen inte längre permitterade och under juli månad ska klubben ta ut resterande semester för de anställda i Djurgården.

Foto: Bildbyrån

Annons