Berggren om kallelsen: ”Vi kunde varit tydligare med argumenten”

Att överföra damlaget till Djurgårdens Elitfotboll AB är en självklarhet tycker Henrik Berggren.

Samtidigt menar VD:n att informationen i kallelsen borde ha varit tydligare. 

Annons

Under måndagskvällen publicerade Djurgården Fotbolls styrelse en kallelse till ett extrainsatt årsmöte den 6 december. Då ska medlemmarna i föreningen rösta om ett förslag om att överlåta föreningens damlag till Djurgårdens Elitfotboll AB, bolaget där herrarnas representationslag organiseras.

Kallelsen, som inte innehåller mycket mer information än så, har väckt reaktioner på sociala medier bland djurgårdssupportrar.
– Vi tycker att det är rimligt att herr- och damlagen ligger i samma juridiska enhet och för att kunna göra det behövs ett årsmötesbeslut, säger Djurgårdens VD Henrik Berggren. Det är av symbolisk karaktär, men för att få ett sånt avtal godkänt av SvFF behövs ett årsmötesbeslut.

Årsmötena i Djurgården hålls vanligtvis i mars månad, varför man nu kallat till ett extrainsatt årsmöte innan nästa räkenskapsår infaller.
– Om vi skulle göra det i mars nästa år, då kan det inte träda i kraft förrän 1 januari 2024 om man ska få administrationen enkelt på plats, säger Henrik Berggren. Därför tror och hoppas vi att medlemmarna tycker att det är ett vettigt beslut. Gör de inte det, då försöker vi igen på nästa möte, eller så struntar vi i det. Det är medlemmarna som bestämmer.

Att Djurgårdens damlag uppgår i Djurgården Elitfotboll AB innebär inga administrativa eller ekonomiska fördelar för damlaget, menar Henrik Berggren.
– Det påverkar inte våra budgetar eller resurser. Vi kommer fortsätta satsa pengar på båda våra lag, det är inte frågan om mer pengar till en enskild verksamhet här. Det är en viktig symbolfråga bara, det är det som det handlar om.

I kallelsen står det att mer information kommer den 6 december, hade det inte varit bättre att gå ut med den informationen redan i kallelsen?
– Jo, absolut. Det kan man konstatera att vi borde ha gjort. Jag hade inte trott att det skulle vara en så stor fråga, men jag har fått en del samtal.

Tror du att förslaget kommer röstas igenom?
– Jag tror att en del är lite undrande. Vi borde ha kunnat vara ännu tydlgiare med argumenten. Det tar jag med mig.